Hemförsäkring

En hemförsäkring kan ersätta så mycket. I hemförsäkringen ingår skydd vid brand, vattenläckage, storm, inbrott och skadegörelse. Du ersätts om du skulle bli rånad på väg hem från bion eller om cykeln blir stulen. Du får ett skydd om du skulle bli sjuk på resan eller om ditt bagage blir försenat. Och vi hjälper dig om du drabbas av ID-stöld eller trakasserier på nätet.

Bor du i en bostadsrätt är det viktigt att du även skaffar tilläggsförsäkringen för bostadsrätt. Vi har även en villaförsäkring för dig som bor i villa och många andra typer av hemförsäkringar så att du ska få den trygghetslösning som passar bäst för dig och ditt boende. Du kan enkelt se hemförsäkringens pris och teckna hemförsäkring direkt här på vår webbplats.

  • Vid brand, vattenläckage, inbrott eller annat oförutsett
  • Om någon stämmer dig
  • Om något händer på semesterresan
  • Om någon stjäl din identitet

Mer om våra hemförsäkringar

I ett hem finns det många stöldbegärliga saker som kan attrahera en tjuv, som tv:n, stereon eller den gamla ärvda servisen. Skulle du få inbrott och bli av med saker ersätter vi dig för förlusten och de skador som kan tänkas uppstå vid inbrottet. Skulle du bli av med slalomskidorna som står i källarförrådet ersätter vi dem med, bara ditt förråd är försett med ett lås. Här kan du läsa mer om vad hemförsäkringen täcker.

Ansvarsskydd – vi hjälper dig med skadeståndet

Ibland går det lite för snabbt och vips har din hund sprungit iväg ut på cykelbanan. En cyklist tvingas väja och kör ner i diket och bryter armen. I din hemförsäkring har du ett ansvarsskydd som hjälper dig vid förhandling med cyklisten och hjälp med eventuellt skadestånd om du anses skyldig att betala.

Ersätter försenat bagage på resan

Gillar du att resa har du säkert blivit av med ditt bagage någon gång. Vi ersätter försenat bagage som är borta i mer än åtta timmar. Du får en utbetalning med 500 kronor per resväska. Du betalar ingen självrisk och skyddet gäller för alla i familjen som är med på resan.

Vattenskada från grannen

Diskmaskinen hos grannen har läckt och orsakat en vattenskada i ditt nya kök i bostadsrätten. Köket som precis var nyrenoverat behöver rivas ner. Vattenskadan repareras och det nya köket ska än en gång på plats. Har du valt en försäkring som även gäller boende i bostadsrätt har du ett skydd som hjälper dig med kostnaderna för reparation av det nya köket.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

iD-skydd om någon stjäl din identitet

Om någon obehörig får tag i dina personliga uppgifter kan de använda dem för att till exempel söka och utnyttja krediter, ta emot bidrag, teckna mobilabonnemang, beställa varor eller till och med komma över lagfarten till din fastighet. Med vårt ID-skydd hjälper vi dig att begränsa konsekvenserna av en ID-stöld. Drabbas du av en ID-stöld och har din boendeförsäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091 eller dina@id-skydd.se.

Hjälp vid trakasserier på nätet

Skulle du eller någon i ditt hushåll bli utsatt för kränkande innehåll på internet kan du få professionell assistans genom Näthjälpen. Det kan röra sig om mobbning i sociala medier, bilder som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Tjänsten ingår i din försäkring och behöver du hjälp, hör av dig på 0770-456 091 eller dina@nathjalpen.nu.

Ersättning vid cykelstöld

Att få cykeln stulen är trist och kan bli dyrt. Som tur är täcker hemförsäkringen stölden om cykeln är låst. Du som har en hemförsäkring hos oss kan få ersättning med upp till 30 000 kronor, beroende på cykelns ålder.

Hemförsäkringen gäller för flyktingar som bor hos dig

Engagemanget i Sverige för att erbjuda ukrainska flyktingar tryggt boende är stort. Har du också öppnat upp ditt hem för någon på flykt? Vår hemförsäkring gäller kostnadsfritt även för flyktingar du har boende hos dig, oavsett nationalitet.

Så gäller försäkringen för inneboende flyktingar

TILLäggsförsäkring för dig som hyr ut din bostad

Eftersom en hemförsäkring inte gäller för stöld och skadegörelse när du hyr ut din bostad behövs ett kompletterande försäkringsskydd om du vill slippa stå för eventuella kostnader själv. Därför har vi nu en uthyrningsförsäkring som du kan lägga till din hemförsäkring. Kontakta oss om du vill veta mer!

Extra reseskydd för dig som vill resa tryggare

I vårt extra reseskydd ingår bland annat ett avbeställningsskydd och möjligheten att få en ersättningsresa om någon i familjen skulle sjukskrivas eller bli inlagd på sjukhus under mer än halva restiden. Om du har din djurförsäkring hos oss så gäller avbeställningsskyddet också om din hund, katt eller häst blir sjuk och du måste stanna hemma.

Tips och råd om hemförsäkring