Uthyrningsförsäkring - när du hyr ut din bostad

Andrahandsuthyrning av sin bostad kan för många innebära ett välkommet tillskott i hushållskassan. Men det är inte alltid oproblematiskt. I takt med att allt fler hyr ut sin bostad ökar även antalet skräckhistorier bland dem som hyr ut.

Nu har vi på Dina Försäkringar lanserat en uthyrningsförsäkring. En extra trygghet för dig som vill hyra ut din bostad utan att behöva oroa dig. Försäkringen fungerar som ett tillägg till din hemförsäkring. Även du som hyr ut ditt fritidshus eller din villa kan lägga till uthyrningsförsäkring. 

Bra att veta om vår uthyrningsförsäkring

Med vår tilläggsförsäkring uthyrningsförsäkring får du ersättning om dina hyresgäster exempelvis ”råkar” få med sig dina ägodelar när de lämnar bostaden. Dessutom gäller din hemförsäkring som vanligt även om du inte bor i bostaden för tillfället, om det exempelvis skulle börja brinna, sker ett inbrott eller om du drabbas av en vattenskada.

Försäkringen ersätter skadegörelse och stöld upp till 100 000 kronor och gäller för både villa, lägenhet och fritidshus.

Vem kan köpa uthyrningsförsäkring?

Alla som har sin hemförsäkring hos oss kan köpa tilläggsförsäkringen.

Bra att tänka på när du hyr ut din bostad

Vi har samlat några värdefulla råd och tips för att du ska kunna känna dig trygg när du hyr ut ditt hem.

Tips för en säkrare uthyrning

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.