Hästgårdsförsäkring – försäkring för hästverksamhet

En mus gnager på elledningen och plötsligt står ditt stall i brand. Elfel är en vanlig orsak till brand, därför är det bra att ha en försäkring som täcker sådana skador. Med vår hästgårdsförsäkring får du en skräddarsydd försäkring för din hästverksamhet, oavsett om det är en större eller mindre gård. Kanske har du ridskola och inte kan fortsätta verksamheten under tiden ridhuset byggs upp igen. Då hjälper avbrottsförsäkringen till med att ersätta förlorade intäkter.

  • Ersättning vid brand, åskslag och storm
  • Ersätter vid stöld och skadegörelse
  • Ansvar- och rättskyddsförsäkring ingår
  • Ersätter vid avbrott i verksamheten

Mer om vår försäkring för hästgårdar

Hästgårdsförsäkringen ger dig som ägare ett ekonomiskt skydd mot brand, åska, storm och stöld. Både djur och byggnader kan omfattas av försäkringen som vi anpassar efter just din verksamhet.

Ersättning vid stöld eller skadegörelse

Utrustningen till hästar är ofta dyr. Om du skulle få ett inbrott i din sadelkammare kan vår hästgårdsförsäkring ersätta dig för kostnaderna.

En verksamhet som står stilla ger inga inkomster

Om du efter en brand, storm eller skadegörelse inte kan fortsätta driva din verksamhet får du inte bara ersättning för skadan i sig, utan också för de uteblivna inkomsterna och extra kostnader som skadan fört med sig. Försäkringen ersätter bortfall av täckningsbidrag.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Olycksfallsförsäkring lindrar fallet

Du kan komplettera med en olycksfallsförsäkring för dig och dina deltagare, till exempel för ridskolan. Plötsligt ligger vännen på marken med ett brutet ben. Har du tecknat tilläggen ersätter försäkringen kostnaderna och du kan behålla vänskapen.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.