Frågor och svar om djurförsäkring

 • Finns det någon maxålder på hästen för att försäkringen ska gälla?
  Veterinärvårdsförsäkring kan behållas hela livet ut. För hästar börjar livförsäkringsbeloppet att sänkas med 20 procent per år från det att hästen fyller 16 år, beloppet sjunker inte under 5 000 kronor. Livförsäkringen för häst upphör att gälla vid 25 års ålder.
 • Finns det någon maxålder på katten för att försäkringen ska gälla?
  Veterinärvårdsförsäkring kan behållas hela livet ut. Livförsäkringen upphör för katter vid elva års ålder.
 • Från vilken ålder kan man teckna en hästförsäkring?
  Hästar kan du försäkra redan från andra levnadsdagen.
 • Från vilken ålder kan man teckna en kattförsäkring?
  Katt som fötts i Sverige kan man försäkra från det att man äger katten och tidigast från sex veckors ålder. För importerad katt följer vi Jordbruksverkets regler från vilket land och ålder en katt får införas i Sverige. Läs gärna mer på Jordbruksverket.se Länk till annan webbplats.. Där kan du också läsa om vilken ålder en katt ska ha uppnått innan den får lämna sin mamma.
 • Vad har jag med registrerat katteri för fördelar med att välja Dina Försäkringar?
  I vår grundförsäkring ingår katteriförsäkring för registrerade katterier utan att du behöver köpa till något extra!I försäkringen ingår en så kallad kattkullsförsäkring, dolda felförsäkring och avelsduglighet. Dessutom ingår ett extra kejsarsnitt utan extra kostnad.På så sätt kan du känna dig trygg med att du som registrerad uppfödare har ett bra skydd utan behöva komma ihåg att kontakta oss när ditt djur ska börja användas i avel.
 • Hur sätts priset på min hästförsäkring?
  Priset du betalar påverkas av bland annat hästens ras, ålder, kön och var du bor, men också på de skadekostnader vi har. Som hästägare kan du påverka skadekostnaden, och i förlängningen vad våra försäkringar kostar, genom att till exempel jämföra priset på veterinärkliniker och välja den mest prisvärda behandlingen, använda videosamtal med veterinär via FirstVet i första hand och inte anlita veterinär på jourtid annat än i akuta händelser.
 • Hur sätts priset på min kattförsäkring?
  Priset du betalar påverkas av bland annat kattens ras, ålder, kön och var du bor, men också på de skadekostnader vi har. Som kattägare kan du påverka skadekostnaden, och i förlängningen vad våra försäkringar kostar, genom att till exempel jämföra priset på veterinärkliniker och välja den mest prisvärda behandlingen, använda videosamtal med veterinär via FirstVet i första hand och inte anlita veterinär på jourtid annat än i akuta händelser.
 • Hur sätts priset på min hundförsäkring?
  Priset du betalar påverkas av bland annat hundens ras, ålder, kön och var du bor, men också på de skadekostnader vi har. Som hundägare kan du påverka skadekostnaden, och i förlängningen vad våra försäkringar kostar, genom att till exempel jämföra priset på veterinärkliniker och välja den mest prisvärda behandlingen, använda videosamtal med veterinär via FirstVet i första hand och inte anlita veterinär på jourtid annat än i akuta händelser.
 • När behöver jag ett veterinärintyg?
  Ibland behöver vi be dig om ett veterinärintyg när du köper en försäkring av oss. Det kan bero på olika saker, till exempel på djurets ålder eller vilken försäkringsomfattning du önskar. Ring gärna oss så informerar vi dig om vi behöver ett veterinärintyg eller inte.
 • Får jag någon mängdrabatt om jag försäkrar fler djur hos er?
  Vi försöker hålla rimliga priser på våra försäkringar och erbjuder därför inte mängdrabatt. Vi är ett kundägt bolag och vill hålla samma pris för alla kunder, därför undviker vi rabatter.
 • Vad har jag med registrerad kennel för fördelar med att välja Dina Försäkringar?
  I vår grundförsäkring ingår kennelförsäkring för registrerade kennlar utan att du behöver köpa till något extra!I försäkringen ingår en så kallad valpkullsförsäkring, dolda felförsäkring och avelsduglighet. Dessutom ingår ett extra kejsarsnitt utan extra kostnad.På så sätt kan du känna dig trygg med att du som registrerad uppfödare har ett bra skydd utan behöva komma ihåg att kontakta oss när ditt djur ska börja användas i avel.
 • Varför ska jag välja Dina Försäkringars djurförsäkring?
  Vi erbjuder prisvärda och enkla produkter där det mesta ingår . I vår veterinärvårdsförsäkring ingår till exempel medicin och förbandsmaterial, rehabilitering och MR/CT undersökningar med upp till 10 000 kronor per år. För häst ingår även veterinärens resor med upp till 1 500 kronor per behandlingstillfälle.Vi har endast en tilläggsförsäkring: tandvårdsförsäkringen.Vi har valbara veterinärvårdsbelopp och grundsjälvrisker för att anpassa försäkringen efter dina behov.Kennelförsäkring ingår för registrerade kennlar – valpkullsförsäkring, dolda felförsäkring, avelsduglighet och extra kejsarsnitt ingår.Katteriförsäkring ingår för registrerade katterier – kattkullsförsäkring, dolda felförsäkring, avelsduglighet och extra kejsarsnitt ingår.Videosamtal med veterinär genom FirstVet ingår. Obegränsat antal samtal om skadan är ersättningsbar i försäkringen.Vi tar ingen extra avgift vid delbetalning med autogiro.Vi kan erbjuda dig en helhetslösning, hos oss kan du nämligen samla alla dina privat-, företags- och lantbruksförsäkringar.Vi har även ett så kallat Trogen kund-koncept. Det innebär att har du även din hemförsäkring med extra reseskydd hos oss kan du få ersättning om reseavbrott eller avbeställningsskydd nyttjas på grund av att det försäkrade djuret blir allvarligt sjukt eller råkar ut för ett svårare olycksfall. Du kan även få lägre självrisk på din hemförsäkring vid en skada. Vi tar endast en grundsjälvrisk om du drabbas av flera skador samtidigt. Om du till exempel kör din bil i diket och hunden befann sig i bilen och behöver veterinärvård.Vi är ett mindre bolag där du både kan ha personlig kontakt med oss och lösa det mesta via vår hemsida, beroende på vad du föredrar.
 • Vad betyder det att man fått ett undantag i försäkringen?
  Det betyder att försäkringen har fått en reservation, alltså ett undantag från ersättning ur försäkringen. Anledningen till det kan till exempel vara en anmärkning i veterinärbesiktningen, djurets nuvarande hälsotillstånd eller någon åkomma djuret haft eller blivit behandlat för. Om du fått ett undantag framgår det av ditt försäkringsbrev och vad undantaget gäller för. Försäkringen omfattar nämligen inte sjukdomar eller skador som har förelegat eller påbörjats före försäkringstiden eller före en utvidgning av försäkringsskyddet. Veterinärmedicinsk erfarenhet ligger till grund för bedömningen. Undantaget kan vara omprövningsbart eller inte, vilket framgår av texten om reservation på ditt försäkringsbrev. Om det går att göra en omprövning av ärendet står det när du tidigast kan göra denna.
 • Kan jag ta över en befintlig försäkring hos er?
  Ja, om du köper ett djur som är försäkrat hos oss genom förra ägaren går det bra att vi försäkrar djuret vidare åt dig. Du kan då få en karensfri försäkring i samma omfattning som tidigare ägare haft.
 • Hur gör jag en skadeanmälan?
  Smidigast gör du skadeanmälan via vår hemsida. Där fyller du bland annat i uppgifter om djuret, vad som hänt och dina kontaktuppgifter. Du kan även bifoga fakturor och kvitton. Gå till Anmäl skada och välj ”Mina djur”. Du kan även mejla fakturor och kvitton till hundkatt@dina.se eller till hast@dina.se.
 • Från vilken ålder kan man teckna en hundförsäkring?
  Hund som fötts i Sverige kan man försäkra från det att man äger hunden och tidigast från sex veckors ålder. För importerad hund följer vi Jordbruksverkets regler från vilket land och ålder en hund får införas i Sverige. Läs gärna mer på Jordbruksverket.se Länk till annan webbplats.. Där kan du också läsa om vilken ålder en hund ska ha uppnått innan den får lämna sin mamma.
 • Finns det någon maxålder på hunden för att försäkringen ska gälla?
  Veterinärvårdsförsäkring kan behållas hela livet ut. Livförsäkringen upphör vid olika åldrar för hundar beroende på ras.
 • Var hittar jag information om självrisker?
  Hur självriskerna ser ut beror på vilken försäkring det gäller och det kan finnas olika självrisker för olika situationer. Du hittar information om självrisker i villkoren för respektive försäkring. Klicka på alternativet Våra försäkringar längst upp till vänster i menyn, välj sedan den försäkring du är intresserad av. På försäkringssidan hittar du längre ner en länk till försäkringens villkor.
 • Min katt råkade i slagsmål med grannens katt och fick flera bitskador och bölder. Vad ersätter försäkringen?
  Vår veterinärvårdsförsäkring ersätter akuta sårskador. Du får ersättning med 80% av kostnaderna sedan den fasta självrisken på 2 000 kr dragits av. Behöver katten antibiotika så får du ersättning med upp till 3 000 kr för medicinkostnaderna.
 • Min katt är en avelskatt och har fått en skada på livmodern som gör att den inte kan användas till avel längre. Vad ersätter försäkringen?
  Har du en avelsförsäkring – det vill säga registrerat katteri – samt en livförsäkring, kan du få ersättning med halva livförsäkringsbeloppet om katten inte längre kan användas i avel på grund av en skada. Katten ska ha fått levande ungar tidigare.
 • Min hund röntgades och det visade sig att den hade C-höfter. Får jag ersättning genom min försäkringen?
  Höftledsfel ersätts om man i aveln följt de hälsoprogram som finns för olika raser. Dessutom ska hunden ha symptom av sin HD. Du får ingen ersättning för hundar som på grund av höftleds- eller armbågsledsfel inte kan användas i avel.
 • Min häst fick en vrickning under en hopptävling. Vad ersätter försäkringen?
  Om hältan inte snabbt går över tar du hem veterinär eller kör hästen till ett djursjukhus. Du får ersättning för kostnaderna minus självrisken i hel veterinärvårdsförsäkring. Skulle hästen inte gå att tävla mer, utan bara användas till lättare promenadridning kan du få delersättning om du har en hel livförsäkring.
 • Taket på stallet har skadats vid stormen. Vad ersätter försäkringen?
  Hästgårdsförsäkringen ger ersättning för att reparera taket. Dessutom ersätts eventuella skador som är en oundviklig följd av att taket skadades, till exempel att foder förstörts.