Hemförsäkring

En läckande tvättmaskin med texten: Just nu 10% rabatt på hemförsäkring
En läckande tvättmaskin med texten: Just nu 10% rabatt på hemförsäkring

Just nu får du som köper en hemförsäkring till din villa, hyresrätt, bostadsrätt eller fritidshus 10 procent rabatt första året - så räkna ut ditt pris redan idag!

En hemförsäkring kan ersätta så mycket. I hemförsäkringen ingår skydd vid brand, vattenläckage, storm, inbrott och skadegörelse. Du ersätts om du skulle bli rånad på väg hem från bion eller om cykeln blir stulen. Du får ett skydd om du skulle bli sjuk på resan eller om ditt bagage blir försenat. Och vi hjälper dig om du drabbas av ID-stöld eller trakasserier på nätet. Hos oss kan du enkelt räkna ut pris och skaffa hemförsäkring online, oavsett om du bor i villa eller lägenhet.

Bor du i en bostadsrätt är det viktigt att du även skaffar tilläggsförsäkringen för bostadsrätt. Vi har även en villaförsäkring för dig som bor i villa och många andra typer av hemförsäkringar så att du ska få den trygghetslösning som passar bäst för dig och ditt boende. Du kan snabbt se hemförsäkringens pris och teckna hemförsäkring direkt här på vår webbplats.

Konsumenternas har gett vår hemförsäkring betyget 4,4 av 5 möjliga. Här är några av de saker som ingår i försäkringen.

  • Förbättrad reseförsäkring, den gäller nu även vid offpiståkning och dykning. Försäkringen ingår alltid i din hemförsäkring och gäller i 45 dagar och i hela världen.
  • Unik maskinskadeförsäkring för elcykel ingår, den betalar ersättning om batteri, elmotor eller display går sönder. Om någon stjäl din elcykel eller cykel får du ersättning upp till 30 000 kronor.
  • Höjd ersättning för rättsskydd till 400 000 kronor, just nu högst i branschen.
  • Näthjälpen ingår alltid, endast ett fåtal andra bolag erbjuder denna tjänst. Dessutom får du råd och hjälp om du råkar ut för en ID-stöld.
  • Du betalar ingen självrisk vid inbrott om du har larm.
  • Topprankad med 4,4 av 5 poäng hos Konsumenternas Länk till annan webbplats.
  • Vid brand, vattenläckage, inbrott eller annat oförutsett
  • Om någon stämmer dig
  • Om något händer på semesterresan
  • Om någon stjäl din identitet

Mer om våra hemförsäkringar

I ett hem finns det många stöldbegärliga saker som kan attrahera en tjuv, som tv:n, stereon eller den gamla ärvda servisen. Skulle du få inbrott och bli av med saker ersätter vi dig för förlusten och de skador som kan tänkas uppstå vid inbrottet. Skulle du bli av med slalomskidorna som står i källarförrådet ersätter vi dem med, bara ditt förråd är försett med ett lås. Här kan du läsa mer om vad hemförsäkringen täcker.

Rätt försäkringsskydd för dig och ditt hem

Med Dina Försäkringar slipper du dyra paketlösningar med delar du inte behöver. Istället erbjuder vi en bra grundförsäkring med valbara tillägg. På så sätt kan du få precis det försäkringsskydd som passar dig och dina behov.

Ansvarsskydd – vi hjälper dig med skadeståndet

Ibland går det lite för snabbt och vips har din hund sprungit iväg ut på cykelbanan. En cyklist tvingas väja och kör ner i diket och bryter armen. I din hemförsäkring har du ett ansvarsskydd som hjälper dig vid förhandling med cyklisten och hjälp med eventuellt skadestånd om du anses skyldig att betala.

Ersätter försenat bagage på resan

Gillar du att resa har du säkert blivit av med ditt bagage någon gång. Vi ersätter försenat bagage som är borta i mer än åtta timmar. Du får en utbetalning med 500 kronor per resväska. Du betalar ingen självrisk och skyddet gäller för alla i familjen som är med på resan.

Vattenskada från grannen

Diskmaskinen hos grannen har läckt och orsakat en vattenskada i ditt nya kök i bostadsrätten. Köket som precis var nyrenoverat behöver rivas ner. Vattenskadan repareras och det nya köket ska än en gång på plats. Har du valt en försäkring som även gäller boende i bostadsrätt har du ett skydd som hjälper dig med kostnaderna för reparation av det nya köket.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

iD-skydd om någon stjäl din identitet

Om någon obehörig får tag i dina personliga uppgifter kan de använda dem för att till exempel söka och utnyttja krediter, ta emot bidrag, teckna mobilabonnemang, beställa varor eller till och med komma över lagfarten till din fastighet. Med vårt ID-skydd hjälper vi dig att begränsa konsekvenserna av en ID-stöld. Drabbas du av en ID-stöld och har din boendeförsäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091 eller dina@id-skydd.se.

Hjälp vid trakasserier på nätet

Skulle du eller någon i ditt hushåll bli utsatt för kränkande innehåll på internet kan du få professionell assistans genom Näthjälpen. Det kan röra sig om mobbning i sociala medier, bilder som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Tjänsten ingår i din försäkring och behöver du hjälp, hör av dig på 0770-456 091 eller dina@nathjalpen.nu.

Ersättning vid cykelstöld

Att få cykeln stulen är trist och kan bli dyrt. Som tur är täcker hemförsäkringen stölden om cykeln är låst. Du som har en hemförsäkring hos oss kan få ersättning med upp till 30 000 kronor, beroende på cykelns ålder.

Hemförsäkringen gäller för flyktingar som bor hos dig

Engagemanget i Sverige för att erbjuda ukrainska flyktingar tryggt boende är stort. Har du också öppnat upp ditt hem för någon på flykt? Vår hemförsäkring gäller kostnadsfritt även för flyktingar du har boende hos dig, oavsett nationalitet.

Så gäller försäkringen för inneboende flyktingar

TILLäggsförsäkring för dig som hyr ut din bostad

Eftersom en hemförsäkring inte gäller för stöld och skadegörelse när du hyr ut din bostad behövs ett kompletterande försäkringsskydd om du vill slippa stå för eventuella kostnader själv. Därför har vi nu en uthyrningsförsäkring som du kan lägga till din hemförsäkring. Kontakta oss om du vill veta mer!

Extra reseskydd för dig som vill resa tryggare

I vårt extra reseskydd ingår bland annat ett avbeställningsskydd och möjligheten att få en ersättningsresa om någon i familjen skulle sjukskrivas eller bli inlagd på sjukhus under mer än halva restiden. Om du har din djurförsäkring hos oss så gäller avbeställningsskyddet också om din hund, katt eller häst blir sjuk och du måste stanna hemma.

Tips och råd om hemförsäkring

Frågor och svar om Hemförsäkring

Det blev strömavbrott vid åskvädret och nu har all mat i frysen blivit förstörd, kan vi få hjälp genom försäkringen?

Ja, hemförsäkringen omfattar matvaror i frys som blivit förstörda vid strömavbrott. Ta ett foto på dina skadade varor och gör en lista på det som blivit förstört.

Ersätter hemförsäkringen min mobiltelefon om den blir stulen eller går sönder?

Har du en allriskförsäkring (ofta kallad drulleförsäkring) kan du få ersättning om du har otur och till exempel tappar din mobiltelefon så den går sönder.

Ersätter min hemförsäkring en stulen cykel?

Se till att du alltid har cykeln fastlåst när den förvaras i olåst utrymme utanför bostaden. Då kan du få ersättning upp till 30 000 kronor från din hemförsäkring. Du får betala självrisken som är 1 500 kronor.

Gäller hemförsäkringen för min elsparkcykel?

Om elsparkcykeln går i högst 20 kilometer per timme och har en motoreffekt på högst 250 watt ingår den i din hemförsäkring. Elsparkcykel med högre hastighet eller större motoreffekt ingår inte i hemförsäkringen.

Det krävs trafikförsäkring om din elsparkcykel har en hastighet över 20 kilometer i timmen eller är konstruerad för en hastighet över 14 kilometer i timmen och har en nettovikt som överstiger 25 kilo. Läs mer om trafikförsäkring för elsparkcykel

Gäller hemförsäkringen på resa?

Ja, hemförsäkringen och villahemförsäkringen gäller vid resa i hela världen under de första 45 dagarna. Ska du vara utomlands längre tid kan försäkringen förlängas. I våra allmänna villkor kan du läsa mer om vad som ingår i reseskyddet (en form av reseförsäkring).

Gäller min hemförsäkring om jag hyr ut min lägenhet eller mitt hus via Airbnb?

Om du hyr ut din bostad, för längre eller kortare tid, kan du teckna vår tilläggsförsäkring för uthyrning. Med den kan du få ersättning vid stöld och skadegörelse som din hyresgäst orsakar.

Gäller min hemförsäkring även för min hyresgäst vid andrahandsuthyrning?

Nej, det är viktigt att både du och den som hyr i andra hand har en egen hemförsäkring. Om du hyr ut din bostad, för längre eller kortare tid, kan du teckna vår tilläggsförsäkring för uthyrning. Med den kan du få ersättning vid stöld och skadegörelse som din hyresgäst orsakar.

Gäller reseförsäkringen om jag är borta längre än 45 dagar?

I vår hemförsäkring ingår en bra reseförsäkring som gäller för hela familjen i 45 dagar på resan. Behöver du en reseförsäkring längre än 45 dagar måste du kontakta oss för att förlänga ditt försäkringsskydd.

Hur får jag ett servicekort?

För att få ett servicekort kontaktar du oss. Du kan också skriva ut servicekort här.

Hur gäller försäkringen om mitt hustak blir skadat av snötrycket?

Om du drabbas av extrem nederbörd som hindrat dig att forsla bort snö från taket gäller försäkringen för bostadshus när yttertaket skadas på grund av snötrycket. Då ersätts även egendom i huset. För att försäkringen ska gälla ska det heller inte har legat kvar snö sedan tidigare på taket som du inte har forslat bort.

Hur lägger jag till drulleförsäkring/allriskförsäkring till min hemförsäkring ?

Kontakta oss så hjälper vi dig att lägga till allriskförsäkring, eller drulleförsäkring som den också kallas.

Hur lägger jag till en person till min hemförsäkring?

Kontakta oss så hjälper vi dig att lägga till en person i din försäkring.

Hur stor är självrisken för en hemförsäkring ?

Hemförsäkringens självrisk är 1 500 kronor (grundsjälvrisk). För vissa typer av skador gäller en tilläggssjälvrisk eller särskild självrisk. Mer om detta hittar du under respektive skadehändelse i försäkringsvillkoret.

Hur värderar ni skadad egendom?

Vi avgör om skadad egendom ska repareras, ersättas med likvärdig egendom eller ersättas kontant. Stulna och skadade saker värderas med hänsyn till dess ålder och slitage. I det fullständiga villkoret hittar du tabeller som visar hur stort avdrag vi gör.

Ingår fast egendom i hemförsäkringen ?

En hemförsäkring ger dig ett skydd för lös egendom, alltså dina saker. Fast egendom ingår inte. Därför behöver du som äger en bostadsrätt ha ett bostadsrättstillägg för att ha ett skydd om du råkar ut för en skada på själva lägenheten. Äger du en villa behöver du en villahemförsäkring som gäller både för ditt hus och dina saker.

Ingår olycksfallsförsäkring i min hemförsäkring ?

Nej, olycksfallsförsäkring ingår inte i hemförsäkringen. Genom hemförsäkringens reseskydd kan du få ersättning för vårdkostnader om du råkar ut för en olycka när du är på resa, men inte annars.

För att få ersättning för olycksfall som inträffar när du inte är på resa eller för att få ersättning för ärr eller bestående besvär behöver du ha en separat personförsäkring.

Jag har redan hemförsäkring hos er, men har skaffat ett till boende. Behöver jag en till hemförsäkring ?

Nej, du behöver inte två hemförsäkringar. Din hemförsäkring gäller även för saker du har i din andra bostad, upp till ett värde av 100 000 kronor. Behöver du höja det beloppet kan du höra av dig till oss så hjälper vi dig. Är din nya bostad en bostadsrätt? Kontakta oss så hjälper vi dig med en försäkring för själva lägenheten.

Jag spelar golf. Gäller försäkringen för min utrustning?

Det bästa skyddet får du om du tecknar en golfförsäkring som är en tilläggsförsäkring. Den gäller då i hela världen för skada på eller förlust av golfutrustning som du äger, hyr eller lånar. Högsta ersättning är 50 000 kronor och försäkringen gäller utan självrisk. Slår du hole-in-one betalar försäkringen dessutom 1 000 kronor om du skickar in ett signerat score-kort.

Min dator, tv och barnens x-box har gått sönder efter åskovädret, gäller min försäkring för det?

Ja, hemförsäkringen gäller för skador efter åska och blixt.

Min nya barnvagn blev stulen. Ersätter hemförsäkringen barnvagnen?

Se till att du alltid har barnvagnen fastlåst när den förvaras i olåst utrymme utanför bostaden. Då kan du få ersättning upp till 30 000 kronor. Du får betala självrisken som vanligtvis är på 1 500 kronor.

Vad gäller vid uthyrning i andra hand?

Hyr du ut din bostad i andra hand behöver du en tilläggsförsäkring för uthyrning. Med den gäller din försäkring precis som vanligt även under uthyrningen. Dessutom får du ett skydd som gäller om din hyresgäst skulle stjäla dina saker. Tänk på att hyresgästen behöver ha en egen hemförsäkring också. Kontakta oss för att lägga till uthyrningsförsäkring till din hemförsäkring.

Vad innebär fullvärde?

Fullvärde innebär att det inte finns något maxbelopp för hur mycket du kan få i ersättning. Råkar du ut för en skada så gör vi en värdering av det som är skadat enligt våra värderingsregler och beslutar om ersättningens storlek utifrån det. Både byggnader och saker (lösöre) kan vara fullvärdesförsäkrade.

Vad täcker hemförsäkringen ?

Vår hemförsäkring täcker skador som uppstår vid bland annat brand, vattenläckage, stöld och skadegörelse i hemmet. Du har även ett skydd ifall ditt bagage skulle bli försenat eller om du blir sjuk på resan.

Vad är en ansvarsförsäkring (i hemförsäkringen )?

Ansvarsförsäkring, eller ansvarsskydd som vi kallar det, ingår i din hemförsäkring. Om du råkar orsaka en skada på någon eller någons egendom kan du bli skadeståndsskyldig. Ansvarsskyddet hjälper dig att utreda om du är skadeståndsskyldig, att förhandla med den som kräver skadestånd, föra din talan vid rättegång och betala dina rättegångskostnader och det skadestånd som du måste betala.

Vad är en hemförsäkring?

Att försäkra ditt hem betyder att du inte behöver stå helt själv för skador som uppstår efter brand, vattenläckage, storm, inbrott, skadegörelse eller överfall. Försäkringen skyddar inte bara ditt hem och dina saker, du får även ett skydd när du är ute och reser eller om någon stämmer dig vid domstol. Läs mer om hemförsäkring.

Vad är ett servicekort?

Servicekortet är bra att ha med när du reser utomlands om något skulle hända. Det innehåller en kortare information om din försäkring, vad du ska göra om du drabbas av en skada och kontaktuppgifter. Däremot är kortet inte ett bevis på att du har en gällande försäkring.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.