Bostadsrättsförsäkring - Försäkra din bostadsrätt

En läckande tvättmaskin med texten: Just nu 10% rabatt på hemförsäkring
En läckande tvättmaskin med texten: Just nu 10% rabatt på hemförsäkring

Just nu får du som köper en hemförsäkring till din villa, hyresrätt, bostadsrätt eller fritidshus 10 procent rabatt första året - så räkna ut ditt pris redan idag!

I bostadsrätter finns det ofta föremål som kan locka till sig inbrottstjuvar, som tv:n, datorn, smycken eller konst. Skulle du få inbrott och bli av med saker ersätter vår försäkring för bostadsrätt förlusten samt de skador som kan tänkas uppstå vid inbrottet. Skulle du bli av med golfklubborna som står i källarförrådet ersätter vi dem med, bara ditt förråd är låst.

Konsumenternas har gett vår hemförsäkring betyget 4,4 av 5 möjliga. Här är några av de saker som ingår i försäkringen.

  • Förbättrad reseförsäkring, den gäller nu även vid offpiståkning och dykning. Försäkringen ingår alltid i din hemförsäkring och gäller i 45 dagar och i hela världen.
  • Unik maskinskadeförsäkring för elcykel ingår, den betalar ersättning om batteri, elmotor eller display går sönder. Om någon stjäl din elcykel eller cykel får du ersättning upp till 30 000 kronor.
  • Höjd ersättning för rättsskydd till 400 000 kronor, just nu högst i branschen.
  • Näthjälpen ingår alltid, endast ett fåtal andra bolag erbjuder denna tjänst. Dessutom får du råd och hjälp om du råkar ut för en ID-stöld.
  • Du betalar ingen självrisk vid inbrott om du har larm.
  • Topprankad med 4,4 av 5 poäng hos Konsumenternas Länk till annan webbplats.
  • Vid brand, vattenläckage, inbrott eller annat oförutsett
  • Om någon stämmer dig
  • Om något händer på semesterresan
  • Om någon stjäl din identitet

Mer om vår bostadsrättsförsäkring

Försäkringen ger dig trygghet om något skulle hända ditt hem eller dina saker. Du och din familj har även ett skydd om ni skulle råka ut för ett överfall, hamna i en rättstvist, bli skadeståndsskyldiga eller om något händer när ni är ute och reser.

Med Dina Försäkringar slipper du dyra paketlösningar med delar du inte behöver. Istället erbjuder vi en bra grundförsäkring med valbara tillägg. På så sätt kan du få precis det försäkringsskydd som passar dig och dina behov.

Vad ingår i försäkringen?

Tabell som beskriver vad som ingår i
Du får ersättning vid inbrott hemma eller om du råkar ut för en stöld utanför din bostad, t.ex. när du är på jobbet eller på resa.
Om din bostadsrätt och dina saker skadas på grund av läckage från t.ex. en vattenledning kan du få ersättning.
Du får ersättning om din bostadsrätt och dina saker skadas vid en brand.
Om din bostadsrätt och dina saker skadas av storm, hagel, översvämning eller snötryck kan du få ersättning.
Du får ersättning om t.ex. kyl/frys, spis eller diskmaskin går sönder.
Om kylskåpet eller frysen går sönder kan du få ersättning för förstörda livsmedel.
Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller någons saker utreder vi om du är skadeståndsskyldig och betalar eventuellt skadestånd.
Om du hamnar i en tvist som kan gå till domstol kan vi hjälpa dig med advokat- och rättegångskostnader.
Om du eller någon i din familj blir utsatt för misshandel eller vissa sexualbrott får du ersättning genom din försäkring.
Om du mår dåligt efter t.ex. ett inbrott, ett överfall eller en brand kan vi hjälpa dig med upp till tio behandlingar hos psykolog eller psykoterapeut.
I försäkringen ingår förebyggande rådgivning om hur du kan skydda dig mot ID-stöld och hjälp att begränsa följderna om det skulle hända.
Genom Näthjälpen får du tillgång till förebyggande rådgivning och hjälp med att ta bort oönskat och kränkande innehåll som publicerats på internet utan ditt samtycke.
Gäller för dig och din familj om ni under en resa skulle bli sjuka eller råka ut för ett olycksfall. Gäller också om något skulle hända med era saker eller om ni eller ert bagage blir försenat.

Ansvarsskydd

Ibland har man bråttom och en morgon smäller du upp porten just som en annan jäktad person rusar förbi. Personen faller handlöst, stukar handleden och slår sönder sin laptop. I din hemförsäkring för bostadsrätt har du ett ansvarsskydd som hjälper dig om du blir skadeståndsskyldig.

Saknas ditt bagage på bagagebandet?

De flesta som gillar att resa har blivit av med sitt bagage någon gång. Vi ersätter försenat bagage som är borta i mer än åtta timmar med 500 kronor per väska. Naturligtvis gäller skyddet för alla i familjen som är med på resan och du betalar ingen självrisk.

Vattenskada från grannen ovanför

Diskmaskinen hos grannen ovanför har läckt och orsakat en vattenskada i ditt nya kök. Det nyrenoverade köket behöver rivas ner. Vattenskadan repareras och det nya köket ska än en gång på plats. Med vår bostadsrättsförsäkring får du hjälp med kostnaderna för reparation av det nya köket.

ID-skydd om någon stjäl din identitet

Om du blir av med din plånbok och någon kommer över dina personuppgifter kan de använda dem för att exempelvis söka och utnyttja krediter, beställa varor eller ändra i din folkbokföring. Med vårt ID-skydd hjälper vi dig att begränsa följderna av en ID-stöld.

Drabbas du av en ID-stöld och har din boendeförsäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091 eller dina@id-skydd.se.

Hjälp vid trakasserier på nätet

Skulle du eller någon i ditt hushåll bli utsatt för kränkande innehåll på internet kan du få professionell assistans genom Näthjälpen. Det kan röra sig om mobbning i sociala medier, bilder som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Tjänsten ingår i din försäkring och behöver du hjälp, hör av dig på 0770-456 091 eller dina@nathjalpen.nu.

Hemförsäkringen gäller för flyktingar som bor hos dig

Har du öppnat upp ditt hem för någon på flykt? Vår hemförsäkring gäller kostnadsfritt även för flyktingar du har boende hos dig, oavsett nationalitet.

Så gäller försäkringen för inneboende flyktingar

Välj till allrisk-/drulleförsäkring

Med tilläggsförsäkringen Allrisk lösöre (ofta kallad drulleförsäkring) kan du få ersättning om du förlorar eller råkar ha sönder något genom en plötslig olyckshändelse. Då kan du känna dig lugn även om du skulle sätta dig på glasögonen eller tappa mobilen i golvet.

Uthyrningsförsäkring för dig som hyr ut din bostad

Du som hyr ut din bostad behöver komplettera med en uthyrningsförsäkring. Med den får du även ett skydd för stöld och skadegörelse som begås av din hyresgäst.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR BOSTADSRÄTTS­FÖRSÄKRINGEN?

Just nu får du 10% rabatt. Rabatten är avdragen när priset visas.

Vår hemförsäkring får betyget
4,4 av 5 enligt konsumenternas.se

Frågor och svar om din bostadsrättsförsäkring

Jag har köpt en lägenhet. Behöver jag ett bostadsrättstillägg till min hemförsäkring ?

Ja, ett bostadsrättstillägg behövs om du får skador på fast egendom i bostaden som du har ett underhållsansvar för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar. Det kan till exempel vara grannens vattenskada som förstör inne hos dig. Försäkringen innehåller även ett skydd för fast inredning i bostaden samt för inglasad altan eller balkong som du äger. Läs mer om bostadsrättsförsäkring.

Min bostadsrättsförening har en gemensam bostadsrättsförsäkring som ingår i avgiften. Behöver jag köpa ett eget bostadsrättstillägg?

Har du en bostadsrättsförsäkring genom din bostadsrättsförening så har du det viktigaste skyddet du behöver som bostadsrättsinnehavare. Det kan ändå vara bra att jämföra föreningens kollektiva bostadsrättsförsäkring med vårt bostadsrättstillägg. Skyddet kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag och vår lösning är många gånger mer omfattande.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.