Vi har en lång historia med goda framtidsutsikter

Trevlig arbetsmiljö, intressanta arbetsuppgifter och trygghet är faktorer som kommer högt upp på listan i valet av arbetsgivare. Tillsammans med goda karriärmöjligheter och bra balans mellan arbetsliv och fritid, är Dina Försäkringar en arbetsgivare för framtiden.

− Det många efterfrågar på arbetsmarknaden idag ligger helt i linje med vad vi kan erbjuda våra medarbetare. Vi välkomnar också kompetenser från alla branscher och hos oss finns massor av spännande roller, allt från tjänster inom IT och produktutveckling till kommunikation och juridik, säger Anne-Marie Dangler, HR-chef på Dina Försäkring AB.

För Dina Försäkringar är det viktigt att alla medarbetare ska ha rätt inställning, kompetens och vara öppna för förändringar. Förutom att kunna erbjuda utvecklingsmöjligheter finns här också ett stort fokus på bra ledarskap.

− Hos oss blir du synlig, både som dig själv och i din yrkesroll. Eftersom Dina Försäkringar är ett relativt litet bolag är rollerna här generellt bredare än hos andra försäkringsföretag, vilket gör att du får möjlighet att använda hela din kompetenspalett och ta egna initiativ. Vår arbetskultur präglas också av öppenhet och ofta jobbar vi i små tighta team över avdelningsgränserna, fortsätter hon.

Med 250 år på nacken har Dina Försäkringar en väldigt tydlig och genomarbetad värdegrund som sammanfattas i orden Nytänkande, Nära och Engagerade. Med kontor över hela landet, från Piteå i norr till Lund i söder kan vi ha personlig relation till våra kunder.

− Som försäkringsbolag fyller vi en samhällsviktig funktion och det ska kännas viktigt att jobba här. Tack vare våra produkter kan vi ge människor i Sverige den trygghet de behöver för att våga köpa exempelvis hus eller bil och starta företag, samtidigt fungerar vi som ett skyddsnät om olyckan varit framme. Eftersom vi finns på flera platser runt om i landet och digitalt, kan vi ge våra kunder den bästa servicen.

Myten om att försäkringsbranschen skulle vara lite mossig slår Anne-Marie Dangler hål på.

− Dina Försäkringar har en lång historia, men med mycket goda framtidsutsikter. Vi befinner oss mitt uppe i en innovationsutveckling och våra tjänster blir allt mer digitaliserade och kundanpassade, vilket gör att vi kan erbjuda många spännande jobb inom bland annat IT-utveckling. Det finns också stora möjligheter till kompetens­utveckling i andra roller, avslutar hon.

2019 utsågs Anne-Marie Dangler till Årets HR-chef av Universum. Länk till annan webbplats.