Allrisk för byggnad och tomtmark hjälper dig när du klantat till det

Du har lite bråttom till jobbet och glömmer att lägga i rätt växel. Plötsligt står både bilen och delar av ditt staket på ett nytt ställe. Har du vår allriskförsäkring för byggnad och tomtmark får du ersättning om du råkat skada ditt hus eller din tomt.

För att du ska kunna köpa allrisk för byggnad och tomtmark behöver du ha din villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos oss.

Bra att veta om allrisk för byggnad och tomtmark!

Det är inte alltid lyckan ler mot oss. Oavsett om oturen slår till på ett golv, en vägg eller ute på tomten kan du räkna med ersättning om du råkar skada något. Allt som behövs är att du har tecknat en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring och kompletterat med allrisk för byggnad och tomtmark.

Om råkar skada ditt hus eller din tomt

Försäkringen ersätter dig ekonomiskt om du råkar skada ditt hus eller din tomt. Det kan till exempel vara ett staket du kör på med bilen eller ett golv som skadas av något du tappar. Med allrisk byggnad och tomtmark får du ersättning för det du skadat.

ERsättning för kakel och klinker

Råkar du ut för en läckageskada i badrummet som kan ersättas genom din försäkring kan du med allrisk byggnad och tomtmark även få ersättning för yt- och tätskikt som kakel och klinker eller våtrumsmatta. En förutsättning är att ditt badrum inte är äldre än 15 år.

Lägre självrisk på vissa skador

Har du allrisk för byggnad och tomtmark får du lägre självrisk på vissa skador jämfört med villa- eller fritidshusförsäkringen. Dessutom är åldersavdraget vid skada inte högre än 10 000 kronor.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.