Försäkring för ditt hem med rabatt till dig som HSB-medlem

Du som är medlem i HSB kan till ett förmånligt pris teckna en hemförsäkring hos oss - ett fullgott skydd för både dig, din familj och ditt hem. Försäkringen ersätter skador orsakade av brand, läckage, storm, hagel och inbrott eller om en familjemedlem skulle råka ut för ett överfall på väg hem från bion. Dessutom ingår alltid en allriskförsäkring som ger dig ett skydd mot både slarv och otur.

Orolig för att vår försäkring inte är lika bra som den du har idag? Det är inte vi, därför ingår ett prova på-skydd så att du kan känna dig extra trygg. Läs mer om vårt prova på-skydd

Konsumenternas har gett vår hemförsäkring betyget 4,4 av 5 möjliga. Här är några av de saker som ingår i försäkringen.

  • Förbättrad reseförsäkring, den gäller nu även vid offpiståkning och dykning. Försäkringen ingår alltid i din hemförsäkring och gäller i 45 dagar och i hela världen.
  • Unik maskinskadeförsäkring för elcykel ingår, den betalar ersättning om batteri, elmotor eller display går sönder. Om någon stjäl din elcykel eller cykel får du ersättning upp till 30 000 kronor.
  • Höjd ersättning för rättsskydd till 400 000 kronor, just nu högst i branschen.
  • Näthjälpen ingår alltid, endast ett fåtal andra bolag erbjuder denna tjänst. Dessutom får du råd och hjälp om du råkar ut för en ID-stöld.
  • Du betalar ingen självrisk vid inbrott om du har larm.
  • Topprankad med 4,4 av 5 poäng hos Konsumenternas Länk till annan webbplats.
  • Förmånligt pris för HSB-medlem
  • Vid brand, vattenläckage, inbrott eller annat oförutsett
  • Om något händer på semesterresan
  • Om någon stjäl din identitet

Mer om vår försäkring för dig i HSB

Hemförsäkringen gäller för dig som är försäkringstagare och de hushållsmedlemmar som har samma bostad och folkbokföringsadress som du. Har du eget barn under 18 år som inte är folkbokfört på samma adress gäller försäkringen för barnet under den tid det är hos dig om ersättning inte kan fås från annan försäkring. Försäkringen gäller inom hela Norden och täcker in skador och förlust av personlig lös egendom som du äger eller hyr.

Stöld eller inbrott

Försäkringen ger skydd vid inbrott eller stöld i och utanför hemmet. Till exempel kan du bli av med dina pjäxor som står i ditt källarförråd. Eller väskan som du bar med dig till jobbet. Oavsett om du äger eller hyr de saker du blir bestulen på, ersätter vi dig.

Skador vid brand och läckage

Med HSB-försäkringen har du ett skydd vid skador orsakade av brand eller vattenläckage. Till exempel kan din diskmaskin läcka och orsaka skador på dina möbler och andra saker i hemmet. Då är det tryggt med en försäkring som ersätter dig för skadorna.

Skydd för familjen på resan

När du har vår försäkring har du också ett reseskydd för hela familjen, oavsett vart i världen du reser. Skyddet gäller för resor upp till 45 dagar och går enkelt att förlänga genom att ringa oss innan din resa.

Överfall utanför hemmet

Skulle du utsättas för ett överfall på väg till eller från träningen har du ett skydd i din HSB-försäkring som ersätter skadorna.

Allriskförsäkring ingår

Allriskförsäkringen ingår alltid för dig som är HSB-medlem. Försäkringen ersätter om du råkar ha sönder saker genom en plötslig olyckshändelse. Kaffekoppen välter över datorn, TV:n åker i golvet eller mobiltelefonen är kvar i bakfickan när du sätter dig. Den här försäkringen brukar även kallas drulleförsäkring.

Bostadsrättsförsäkring

Många bostadsrättsföreningar tecknar en gemensam bostadsrättsförsäkring för sina medlemmar. Bor du i en sådan förening behöver du bara en vanlig hemförsäkring. Annars är det viktigt att du själv tecknar en tilläggsförsäkring för bostadsrätt.

ID-skyddet hjälper dig om någon stjäl din identitet

Om någon obehörig får tag i dina personliga uppgifter kan de använda dem för att till exempel söka och utnyttja krediter, ta emot bidrag, teckna mobilabonnemang eller beställa varor. Med vårt ID-skydd hjälper vi dig att begränsa konsekvenserna av en ID-stöld. Drabbas du av en ID-stöld och har din boendeförsäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091 eller dina@id-skydd.se.

Hjälp vid trakasserier på nätet

Skulle du eller någon i ditt hushåll bli utsatt för kränkande innehåll på internet kan du få professionell assistans genom Näthjälpen. Det kan röra sig om mobbning i sociala medier, bilder som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Tjänsten ingår i din försäkring och behöver du hjälp, hör av dig på 0770-456 091 eller dina@nathjalpen.nu.

Uthyrningsförsäkring för dig som hyr ut din bostad

Du som hyr ut din bostad behöver komplettera med en uthyrningsförsäkring. Med den får du även ett skydd för stöld och skadegörelse som begås av din hyresgäst.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR HSB-FÖRSÄKRINGEN?

Vår hemförsäkring får betyget
4,4 av 5 enligt konsumenternas.se