Reseförsäkring

  • Ersätter läkarvård och sjuktransport
  • Ersättning om bagaget blir försenat
  • Ersättning vid stöld

reseFÖRSÄKRING – din trygghet på utlandsresan

Du ska känna dig trygg på resan, oavsett hur länge du är borta. I vår hemförsäkring ingår en reseförsäkring som gäller för hela familjen i 45 dagar. Försäkringen ger skydd vid skador och sjukdom och för försenat eller försvunnet bagage. Skulle du vilja vara borta längre kan du enkelt förlänga skyddet genom ett samtal till oss innan resan.

Så Gör du din reseförsäkring ännu bättre

Vill du ha extra trygghet och dessutom ett avbeställningsskydd kan du köpa till vårt extra reseskydd. Det blir ofta billigare än resebyråernas avbeställningsskydd och det gäller dessutom lika länge som din hemförsäkring. Vårt avbeställningsskydd gäller för alla resor, året om, till skillnad från det avbeställningsskydd som du tecknar via en resebyrå. Du har även rätt till en ersättningsresa om någon i familjen skulle sjukskrivas eller bli inlagd på sjukhus under mer än halva restiden.

När du utökar reseförsäkringen med vårt extra reseskydd ingår även en reducerad självrisk för hyrbil. Det kan hända att du råkar ut för en skada på hyrbilen som kan ersättas med hyrbilens egen försäkring. Då ersätter vi dig för självrisken upp till 10 000 kronor.

Ta med servicekort om du blir sjuk på resan

Ibland har man otur och blir sjuk på sin semesterresa. Då är det viktigt att ha med vårt servicekort som innehåller viktig information om din reseförsäkring. Du ska alltid visa upp ditt servicekort vid läkarbesök och spara alla kvitton för de utlägg du vill ha ersättning för. Skyddet vid sjukdom på resan ingår i din hemförsäkring.

Behöver du hjälp på plats kan du alltid ringa SOS International som du når dygnet runt på telefonnummer +46 770 16 02 02 eller via mejl sos@sos.eu. Det finns också möjlighet att anmäla ditt ärende till SOS online. Länk till annan webbplats.

Medicinsk förhandsbedömning

Flygresor och stora temperaturomställningar är påfrestande för kroppen. Om du har sökt vård inom tre månader innan avresa eller har en pågående sjukdom råder vi dig att göra en medicinsk förhandsbedömning innan du reser iväg. På så vis kan du känna dig trygg med att din reseförsäkring täcker eventuell vård och sjukhusvistelse i utlandet. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Europeiska sjukförsäkringskortet

Om du skulle bli sjuk i ett annat EU/EES- land har du, om du visar upp ditt Europeiska sjukförsäkringskort, rätt till samma vård som invånarna i det landet. Kortet kan du enkelt beställa från Försäkringskassans hemsida. Beställ EU-kort Länk till annan webbplats.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Tips inför resan

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.