Försäkring för dig som är under 27 år - student eller inte

Utspilld mjölk och flingor på ett bord. En trasig mobiltelefon som ersätts genom hemförsäkring ligger på bordet.
Utspilld mjölk och flingor på ett bord. En trasig mobiltelefon som ersätts genom hemförsäkring ligger på bordet.

Du tappar din nya dator i golvet, cykeln blir stulen eller mikron börjar brinna. Mycket kan gå fel där hemma. Det här är vår hemförsäkring för dig som är under 27 år och har eget boende, oavsett om du är student eller om du arbetar. Du kan alltså också kalla den för studentförsäkring eller ungdomsförsäkring.

Försäkringen gäller bara för dig och de saker du äger, högst 200 000 kronor, och ger dig ersättning vid skador som orsakats av brand, stöld eller skadegörelse. Den hjälper dig också om det händer något på resan, eller om du skulle hamna i en juridisk tvist.

Orolig för att vår försäkring inte är lika bra som den du har idag? Det är inte vi, därför ingår ett prova på-skydd så att du kan känna dig extra trygg. Läs mer om vårt prova på-skydd

Konsumenternas har gett vår hemförsäkring betyget 4,4 av 5 möjliga. Här är några av de saker som ingår i försäkringen.

  • Förbättrad reseförsäkring, den gäller nu även vid offpiståkning och dykning. Försäkringen ingår alltid i din hemförsäkring och gäller i 45 dagar och i hela världen.
  • Unik maskinskadeförsäkring för elcykel ingår, den betalar ersättning om batteri, elmotor eller display går sönder. Om någon stjäl din elcykel eller cykel får du ersättning upp till 30 000 kronor.
  • Höjd ersättning för rättsskydd till 400 000 kronor, just nu högst i branschen.
  • Näthjälpen ingår alltid, endast ett fåtal andra bolag erbjuder denna tjänst. Dessutom får du råd och hjälp om du råkar ut för en ID-stöld.
  • Du betalar ingen självrisk vid inbrott om du har larm.

Mer om vår försäkring max 27 år

Din försäkring följer med dig ut i världen. På resan ingår bland annat ett skydd som ger dig ersättning vid försenat eller förlorat bagage. Blir bagaget försenat mer än åtta timmar kan du få ersättning med 500 kronor per väska. Du har dessutom ett skydd om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka på resan, där försäkringen ersätter dig för vårdkostnader och hemtransport och den del av resan som du inte kan utnyttja.

Det här ingår i försäkringen

Tabell som beskriver vad som ingår i
Du får ersättning vid inbrott hemma eller om du råkar ut för en stöld utanför din bostad, t.ex. när du är på jobbet eller på resa.
Om dina saker skadas på grund av läckage från t.ex. en vattenledning kan du få ersättning.
Du får ersättning om dina saker skadas vid en brand.
Om dina saker skadas av storm, hagel, översvämning eller snötryck kan du få ersättning.
Om kylskåpet eller frysen går sönder kan du få ersättning för förstörda livsmedel.
Om du krävs på skadestånd för att du skadat någon eller någons saker utreder vi om du är skadeståndsskyldig och betalar eventuellt skadestånd.
Om du hamnar i en tvist som kan gå till domstol kan vi hjälpa dig med advokat- och rättegångskostnader.
Om du blir utsatt för misshandel eller vissa sexualbrott får du ersättning genom din försäkring.
Om du mår dåligt efter t.ex. ett inbrott, ett överfall eller en brand kan vi hjälpa dig med upp till tio behandlingar hos psykolog eller psykoterapeut.
I försäkringen ingår förebyggande rådgivning om hur du kan skydda dig mot ID-stöld och hjälp att begränsa följderna om det skulle hända.
Genom Näthjälpen får du tillgång till förebyggande rådgivning och hjälp med att ta bort oönskat och kränkande innehåll som publicerats på internet utan ditt samtycke.
Gäller om du under en resa skulle bli sjuk eller råka ut för ett olycksfall. Gäller också om något skulle hända med dina saker eller om du eller ditt bagage blir försenat.
Ersätter skada på eller förlust av dina saker om något plötsligt och oförutsett skulle hända, t.ex. om du tappar din mobiltelefon.

Krävs på skadestånd

Ibland händer det ofattbara. Du kan cykla på en person på väg till skolan eller arbetet som skadar sig så olyckligt att hen kräver dig på skadestånd. Försäkringen ger dig skydd och hjälper till att reda ut om du är skyldig att betala skadestånd eller inte, och vi för din talan vid en eventuell rättegång. Skulle du anses skyldig hjälper vi dig att betala skadeståndet, och dessutom täcker vi upp för rättegångs- och advokatkostnader.

Skadad mat i frysen

Din hem max 27-försäkring tänker på det mesta, även på din frys och det som finns i den. Skulle frysen gå sönder utan att du hinner rädda maten får du ersättning.

Drulleförsäkring ingår

Allriskförsäkring, eller drulleförsäkring, ingår också. Försäkringen ersätter om du råkar ha sönder saker genom en plötslig olyckshändelse. Kaffekoppen välter över datorn, TV:n åker i golvet eller mobiltelefonen är kvar i bakfickan när du sätter dig.

ID-skyddet hjälper dig om någon stjäl din identitet

Om någon obehörig får tag i dina personliga uppgifter kan de använda dem för att till exempel söka och utnyttja krediter, ta emot bidrag, teckna mobilabonnemang eller beställa varor. Med vårt ID-skydd hjälper vi dig att begränsa konsekvenserna av en ID-stöld. Drabbas du av en ID-stöld och har din boendeförsäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091 eller dina@id-skydd.se.

Hjälp vid trakasserier på nätet

Skulle du bli utsatt för kränkande innehåll på internet kan du få professionell assistans genom Näthjälpen. Det kan röra sig om mobbning i sociala medier, bilder som publicerats utan ditt samtycke eller falska profiler som skapats i ditt namn. Tjänsten ingår i din försäkring och behöver du hjälp, hör av dig på 0770-456 091 eller dina@nathjalpen.nu.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR HEM MAX 27-FÖRSÄKRINGEN?

Vår hemförsäkring får betyget
4,4 av 5 enligt konsumenternas.se
Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.