Försäkring för elsparkcykel och andra eldrivna enpersonsfordon

  • Vi hjälper dig hitta rätt försäkring till elsparkcykeln
  • Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Från och med 23 december 2023 måste många elsparkcyklar och liknande eldrivna fordon ha trafikförsäkring, enligt lag. Om det gäller just ditt fordon beror bland annat på hur snabbt det kan köra och vilken motorstyrka det har. Fyll i dina uppgifter i den gröna rutan så hjälper vi dig att ta reda på vilken typ av försäkring du behöver!

Eldrivna enpersonsfordon, som till exempel elsparkcyklar och elcyklar utan pedaler, klassas i vissa fall som cyklar och ingår då i hemförsäkringen. De fordon som omfattas av den nya lagstiftningen behöver dock en egen trafikförsäkring. Vi hjälper dig att reda ut vilken typ av försäkringsskydd du behöver till ditt fordon. Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss!

Mer om trafikförsäkring för elfordon

Vår trafikförsäkring för elsparkcyklar och andra eldrivna enpersonsfordon som är trafikförsäkringspliktiga gäller vid skador på både dig, andra personer och om du råkar skada någon annans saker.

Trafikförsäkring krävs om du har ett eldrivet fordon utan pedaler eller vev som:

  • Kan gå snabbare än 20 kilometer i timmen eller
  • Kan gå snabbare än 14 kilometer i timmen och väger mer än 25 kilo.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.