Gårdsförsäkring - försäkring för dig som bor på gård

Vi ringer dig

Svara på några frågor om din gård så hör vi av oss och hjälper till med pris!

Till frågorna

Bor du på en gård med ett eller flera uthus, kanske en lada och ett gammalt djurstall? Då behöver du ha en försäkring som gäller för alla byggnader och inte bara huset du bor i.

Hos oss får du hjälp att utifrån dina förutsättningar försäkra hela gården och sakerna som finns i de olika byggnaderna. Vi vill att du ska känna dig trygg om något händer.

  • Hela gården i en försäkringslösning
  • Vid brand, vattenläckage, inbrott eller annat oförutsett
  • Vid skada och sjukdom på utlandsresan

MER OM GÅRDSFÖRSÄKRING

Vår gårdsförsäkring består av en villaförsäkring för huset du bor i och en lantbruksförsäkring för de andra, större byggnaderna på gården. Exakt hur försäkringen ser ut är inget du behöver tänka på. Kontaktar du oss så hjälper vi dig få det försäkringsskydd du behöver.

Med en försäkringslösning för din gård så får du ersättning om till exempel dina byggnader drabbas av blixtnedslag, brand eller om stalltaket skadas av en storm. Dessutom ser vi till att du har ett försäkringsskydd även för bostadshuset och de som bor där genom det vi kallar villahemförsäkring.

Om du har djur på gården och maskiner som används för till exempel snöskottning och skogsskötsel försäkrar vi dem också. Vi samlar det i något vi kallar gårdslösöre. Solceller på de gamla uthusen? Inga problem, vi har försäkring även för dem. Här finns en del att tänka på som vi gärna hjälper dig att reda ut.

På gården kan det dessutom finnas markanläggningar som till exempel vägar, broar, vägtrummor, stängsel eller en paddock. Vid naturskador finns risken att dessa skadas så de behöver tas med i din försäkring. Har du bikupor så löser vi försäkring även för dessa.

TRYGGHET FÖR BOSTADEN OCH DE SOM BOR DÄR

Med villahemförsäkringen kan du få ersättning för skador på bostadshuset orsakade av bland annat brand, läckage, storm, hagel och inbrott. Blir du sjuk på resan eller om någon i familjen råkar ut för ett överfall finns försäkringen också där. Hamnar du i en tvist hjälper vi dig med advokat­kostnaderna.

ID-SKYDD Och hjälp vid trakasserier på nätet

Med vårt ID-skydd i villahemförsäkringen hjälper vi dig att begränsa konsekvenserna av en ID-stöld. Det kan vara om någon obehörig fått tag i dina personliga uppgifter och till exempel använder dem för att söka och utnyttja krediter, beställa varor, teckna mobilabonnemang och så vidare. Du kan också få professionell hjälp via Näthjälpen om du eller någon i din familj skulle bli utsatt för till exempel nätmobbing eller andra kränkningar online.

Drabbas du av en ID-stöld eller kränkningar online och har din försäkring hos oss hör du av dig på 0770-456 091, dina@id-skydd.se eller dina@nathjalpen.nu.

ÄGER DU SKOG? KOMPLETTERA MED EN SKOGSFÖRSÄKRING

Storm och blixtnedslag kan orsaka stor skada och en brand kan innebära att stora områden skadas. Brandförsäkring är naturligtvis viktigast och stormförsäkringen blir viktig om du räknar med att få intäkter från ditt skogsbruk. Läs mer om skogsförsäkring.


Vill du ha hjälpa att försäkra din gård? Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

FYRBENTA FAMILJEMEDLEMMAR? LÄS MER OM VÅRA DJURFÖRSÄKRINGAR

Pälsklingar

Vi har fått fina betyg för våra djurförsäkringar, så titta om någon av dem passar dig. Läs mer om hundförsäkring, kattförsäkring eller hästförsäkring.

Söker du en Bank som kan skog och lantbruk?

Landshypotek

Landshypotek är en kundägd bank som är specialister på just skog och lantbruk. Gå till Landshypoteks webbplats för att läsa mer Länk till annan webbplats.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.