Säsongsförsäkring MC passar dig som ställer av och på motorcykeln inför höst och vår

Med vår säsongsförsäkring MC har du ett skydd om du råkar ut för en olycka, brand, stöld eller skadegörelse. Kör du med abs-bromsar ger vi dig 25 procent rabatt på trafik- och vagnskadeförsäkringen. Har du dessutom antispinnfunktion ger vi dig ytterligare 20 procent rabatt på vagnskadeförsäkringen.

VILL DU ISTÄLLET HA vår årsförsäkring MC?

Vår årsförsäkring passar dig som inte ställer av och på motorcykeln inför höst och vår. Med en årsförsäkring kan du också göra din försäkring ännu bättre genom att köpa till någon av våra tilläggsförsäkringar.

  • Rabatt för ABS och Antispinn (TC)
  • Möjlighet till avställning
  • Ersätter skyddsutrustning 

Jämför innehållet i försäkringarna

Här kan du se de viktigaste skillnaderna mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du väljer själv den försäkring som passar dina behov bäst. Är du osäker, hör av dig så hjälper vi till!

Tabell som beskriver vad som ingår i Hel, Halv, Trafik
HelHalvTrafik
Självrisk 1 000 kronor.
Självrisk 2 000 kronor.
Självrisk 1 200 kronor.
Självrisk 1 200 kronor.
Självrisk 20 procent av kostnaden.
Självrisk 2 000 kronor.
Valbar självrisk från 2 500 kronor. Vid uppsåtlig skadegörelse av tredje man är självrisken begränsad till 2 000 kronor.

Bra att veta om vår MC-försäkring

En helförsäkring kan ge ersättning vid brand, räddning, trafikolycka, stöld och skadegörelse. Mc-försäkringen ersätter skador på både dig, passagerare, motorcykel och det fordon eller föremål som du kolliderar med.

Skulle din motorcykel bli stulen ersätter vi dig, samma sak om du kolliderar med en bil eller kör omkull på grund av grus på vägbanan. Du har även rätt till ekonomisk ersättning vid tvist där du behöver betala kostnader för rättegång och advokat.

Du väljer själv med vilken omfattning som du försäkrar din motorcykel. Väljer du bara trafikförsäkring ingår inget skydd vid skador på din egen mc.

25 procent rabatt om du kör med ABS-bromsar

Vi gillar motorcyklar och vi vill premiera dig som väljer en säker motorcykel. Är din motorcykel utrustad med ABS-bromsar ger vi dig 25 procent rabatt på trafik- och vagnskadeförsäkring och har du dessutom Traction Control (antislirfunktion) får du ytterligare 20 procent rabatt på din vagnskadeförsäkring.

Singelolycka vanligt vid halt väglag

Löv på vägbanan, grus eller stora mängder regn påverkar din säkerhet på vägen. Olyckor orsakade av just blött underlag är vanliga och stora skador kan uppstå på både dig och din motorcykel. Vår MC-försäkring hjälper dig om du har oturen att råka ut för en skada.

Vi hjälper dig vid rättstvist

Med vår försäkring har du också en trygghet om du skulle hamna i en tvist med exempelvis ägaren till det fordon som du kolliderat med. Då hjälper vi dig med rättskydd och ersätter dig om tvisten skulle leda till advokat- och rättegångskostnader. Läs mer om rättsskydd här.

Är du under 18 år och ska köpa en motorcykel?

Om du är under 18 år och ännu inte har hunnit skaffa körkort till din motorcykel så måste din vårdnadshavare stå som ägare av fordonet. Det innebär att din vårdnadshavare ansvarar för att fordonet är trafikförsäkrat.

Så fort du fyller 18 eller skaffar körkort så tas vårdnadshavaren automatiskt bort ur vägtrafikregistret. Från den dagen står du som ägare till fordonet och måste då teckna en ny trafikförsäkring i ditt eget namn.

Läs mer på transportstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats..

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR MC-FÖRSÄKRINGEN?

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.