Prova på-skydd för nytecknad boende­försäkring

Är du osäker på om vår boendeförsäkring är lika bra som den du har hos ett annat försäkringsbolag? Vågar du inte testa oss? Lugn, med vårt Prova på-skydd har du inget att oroa dig för.

Om du byter försäkringsbolag och köper din boendeförsäkring hos oss så ingår ett prova på-skydd. Det betyder att om du drabbas av en skada som skulle ha ersatts av din tidigare boendeförsäkring men som inte omfattas av vår boendeförsäkring, så ersätter vi enligt den tidigare försäkringen*.

Prova på-skyddet gäller:

  • Om du köper en boendeförsäkring hos oss med samma omfattning och tilläggsförsäkringar som hos det tidigare försäkringsbolaget.
  • Under första året från det att du tecknar din försäkring hos oss.

​Att tänka på

Råkar du ut för en skada behöver du inom ett år berätta för oss att du vill utnyttja prova på-skyddet. Du måste då också kunna visa oss försäkringsbrev och villkor som visar att skadan skulle ha ersatts av din tidigare försäkring.

Prova på-skyddet gäller inte för skillnader i aktsamhetskrav och värderingsregler. Det gäller inte heller för skillnader i försäkringsbelopp, högsta ersättningsbelopp och självrisk.

*Prova på-skydd gäller från och med den 1 oktober 2015