Checklista vid flytt – tänk på det här

Du som ska flytta till ett nytt hem har förstås miljoner saker att tänka på. Men glöm inte hemförsäkringen för att vara på den säkra sidan OM något skulle hända. Här får du veta vad som ingår i vår hemförsäkring och en checklista på saker som kan vara bra att tänka på inför flytten.

Teckna hemförsäkring innan flytt

Din hemförsäkring är oftast anpassad efter ditt boende så när du flyttar behöver du kontakta oss innan flyttlasset går. Vid sidan om att packa lådor – kontakta ditt försäkringsbolag!

Hemförsäkring för er som ska flytta ihop

Flyttar du ihop med någon behövs bara en hemförsäkring. Hos oss gäller den för alla i familjen som är bosatta och folkbokförda på samma adress. Vi behöver veta antal medlemmar i hushållet, men inte deras namn och personnummer.

Flytta hemifrån – viktigt med första hemförsäkringen

Du som flyttar hemifrån behöver skaffa din första hemförsäkring. Det kan vara snårigt att förstå vilken försäkring som passar just din situation och ditt boende allra bäst, när du kanske aldrig har haft en tanke på försäkringsvillkor förut. Hos många försäkringsbolag finns speciellt anpassade försäkringar för studenter och personer i tjugoårsåldern. Hos oss kan du kolla upp Hem max 27 – en försäkring som både hjälper till om du råkar krocka med cykeln på väg till skolan eller får alla månadens matlådor förstörda när frysen går sönder.Kontakta oss i god tid före flytt

Flytta från en boendeform till en annan

Bostadsrätt, hyresrätt eller villa? Vart du flyttar styr vilken typ av försäkring du ska ha. Har du bott i en lägenhet och äntligen hittat drömvillan? Då har du både hus och tomt att tänka på. En villahemförsäkring ska ge ett brett skydd – allt från skador till följd av fallande istappar, skador på fasaden till inbrott och överfall. Flyttar du från en hyresrätt till bostadsrätt? Då behöver du ett bostadsrättstillägg som ger ett skydd för den fasta inredningen i lägenheten.

Checklista – hemförsäkring vid flytt

  • Kontakta ditt försäkringsbolag i god tid innan du flyttar, helst två veckor innan flyttlasset går.
  • Kan du flytta din nuvarande eller måste du säga upp försäkringen vid flytt och byta hemförsäkring?
  • Flytta ihop? Det räcker med en hemförsäkring, men kontakta ditt försäkringsbolag och meddela att ni blir en person till.
  • Hyresrätt, bostadsrätt eller villa? Beroende på hur ditt nya boende ser ut kan du behöva se över din försäkring.
  • Flyttskydd? När du flyttar kan mycket hända! Vad gör du om som saker går sönder till exempel? Hos oss gäller hemförsäkringen för saker i både nya och gamla bostaden i 45 dagar, och dessutom för skador på saker under själva flytten.

Mer att läsa