Bostadsrättstillägget hjälper dig om du får skador på din bostadsrätt

Som bostadsrättsägare ansvarar du för lägenhetens fasta inredning och ytskikt och för att hålla lägenheten i gott skick. För att kunna få ersättning för skador på golv, innerväggar, tak, dörrar med mera om du skulle råka ut för exempelvis en brand- eller vattenskada behöver du ett bostadsrättstillägg.

Vad är bostadsrättstillägg?

Hur väl förberedd du än är kan en olycka lätt hända hemma. En diskmaskin eller vattenledning kan börja läcka eller en kastrull kan torrkoka på spisen och orsaka stor skada i din lägenhet. Har du en hemförsäkring ersätter den saker och möbler du har hemma om du drabbas av exempelvis brand- eller vattenskada. Men hemförsäkringen täcker inte fast egendom. Med bostadsrättstillägget kan du få ersättning även för skador på den fasta inredningen och ytskikt som du ansvarar för i din bostadsrätt. Det som behövs är att du tecknar en hemförsäkring för bostadsrätt och kompletterar med bostadsrättstillägget.

Om bostadsrättstillägget ingår i avgiften

Har du en bostadsrättsförsäkring genom din bostadsrättsförening så har du det viktigaste skyddet du behöver som bostadsrättsinnehavare. Det kan ändå vara bra att jämföra föreningens kollektiva bostadsrättsförsäkring med vårt bostadsrättstillägg. Skyddet kan skilja sig åt mellan olika försäkringsbolag och ett bostadsrättstillägg i hemförsäkringen är många gånger mer omfattande.

Med Dina Försäkringar slipper du dyra paketlösningar med delar du inte behöver. Istället erbjuder vi en bra grundförsäkring med valbara tillägg. På så sätt kan du få precis det försäkringsskydd som passar dig och dina behov.