Uppsägning av försäkring - så gör du

En försäkring gäller oftast ett år i taget och förnyas automatiskt. På den här sidan förklarar vi hur du gör om du behöver avsluta din försäkring hos oss och vad som gäller för att säga upp olika försäkringstyper.

Om du vill säga upp försäkring så kontaktar du oss via chat, mejl eller telefon. Vi hjälper dig helgfria vardagar klockan 8-17. Du hittar kontaktuppgifter till ditt kontor via Kontakta oss i menyn högst upp på den här sidan. Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor om uppsägning av försäkring.

Byta försäkringsbolag

Om du vill byta försäkringsbolag är det bra att börja med att ta reda på när din nuvarande försäkring förfaller, för oftast är det på huvudförfallodagen du kan byta bolag. Teckna din nya försäkring så att den börjar gälla på huvudförfallodagen och kontakta oss i god tid innan.


Så funkar olika typer av försäkringar

Du behöver inte meddela oss om du säljer eller avregistrerar ett fordon som är trafikförsäkringspliktigt, till exempel en bil. Din försäkring avslutas automatiskt när ägarbytet går igenom hos Transportstyrelsen. Säljer du ett fordon som inte är trafikförsäkringspliktigt, som en husvagn eller släpvagn, behöver du höra av dig till oss för att avsluta försäkringen.

Byte av försäkringsbolag går bara att göra på huvudförfallodagen. Hör av dig till oss tidigast 30 dagar innan.

Har du ställt av ett fordon? Då har du rätt att avsluta försäkringen. Hör bara av dig så hjälper vi till. Det gäller dock inte skoter, som enbart kan avslutas på huvudförfallodagen.

Om du ska flytta behöver du kontakta oss så att vi kan se till att försäkringen blir rätt för din nya bostad. Hör gärna av dig minst två veckor innan flyttlasset går. Flyttar du ihop med någon behövs bara en hemförsäkring - hos oss gäller den för alla som är folkbokförda på samma adress.

Här har vi samlat mer information om hemförsäkring vid flytt: Flytta hemförsäkringen

Om du vill byta försäkringsbolag gör du det på huvudförfallodagen.

En personförsäkring, till exempel barnförsäkring eller sjuk- och olycksfallsförsäkring, har ingen bindningstid. Du kan avsluta den när du vill.

Om ditt djur avlider eller om du säljer det avslutar vi försäkringen från det aktuella datumet. Hör av dig till oss så hjälper vi till. Byte av försäkringsbolag går annars att göra på huvudförfallodagen.

  • Övriga försäkringar

I regel är det på huvudförfallodagen du kan byta försäkringsbolag. Om du säljer det du har försäkrat hos oss så avslutar vi generellt försäkringen på försäljningsdatumet. Kontakta oss så reder vi ut vad som gäller för just din försäkring.