Försäkring för din entreprenadmaskin såsom grävmaskin

Din entreprenadmaskin är ett nödvändigt arbetsredskap som du inte kan vara utan. Skulle den skadas allvarligt eller bli stulen är det viktigt med ett bra skydd. Med en avbrottsförsäkring med endast en dags karens och möjlighet att öka dagsersättningen blir skadeverkningarna förhoppningsvis mindre. Priset på försäkringen utgår ifrån värdet på maskinen, hur mycket du kör samt vilken försäkringsomfattning och självrisk du väljer.

  • Välj en avbrottsnivå som passar dig
  • Välj mellan flera olika självrisker

Mer om vår försäkring för motorredskap, terrängvagn och efterfordon

Med vår försäkring får du ett ekonomiskt skydd för din entreprenadmaskin och den passar för till exempel dig som letar försäkring för grävmaskin och hjullastare. Trafikförsäkringen är grunden i vår försäkring. Den är obligatorisk för de flesta motordrivna fordon enligt lag i Sverige. Du och dina anställda har då ett fullt skydd för personskador vid trafikolycka. Utöver trafikförsäkringen kan du komplettera med en halvförsäkring eller en helförsäkring. Halvförsäkringen ersätter vid bland annat stöld och brand. Vill du kunna få ersättning vid till exempel kollisioner och skadegörelse behöver du en helförsäkring. Vi hjälper dig gärna med att gå igenom behoven och skräddarsy en försäkring som passar just dig.

Skydd för dig som ägare och andra runtomkring

Vår försäkring ger skydd vid skador på både dig som kör eller äger fordonet, och den som skadas vid olyckan.

Skydd för dig som är beroende av ditt fordon

Du kan komplettera din fordonsförsäkring med en maskinentreprenörsförsäkring, en liten företagsförsäkring som är anpassad för mindre maskinentreprenörers behov. Du kan också komplettera med egendom på arbetsområde, en standardiserad försäkring för dig som utför mindre entreprenader.

Transportansvar och lyftansvar

Transportansvar för grovkörslor ingår automatiskt i maskinentreprenörstillägget. Lyfter du ofta andras egendom kan du komplettera din försäkring med en lyftansvarsförsäkring.

Har du blivit av med pallgafflarna?

Redskap och tillbehör lockar till sig tjuvar. Det är därför viktigt att kunna anpassa skyddet så att all din utrustning har ett skydd. Skulle du råka ut för att ett redskap blir stulet ersätter vi dig och kan du inte utföra planerat arbete får du dessutom avbrottsersättning under tiden som redskapet återanskaffas. Tänk på att avmonterade redskap ska förvaras inlåsta eller låsas fast.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Skadeförebyggande krav

För att förebygga risken för brand följer vi de branschgemensamma reglerna SBF 127. Det är enkla regler för hur din maskin ska vara utrustad och förebygger risken för brand.

Läs mer om att förebygga brand i fordon

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.