Förmåner för trogna kunder

Vi tycker att det ska löna sig att vara kund hos oss på fler sätt än att bara ha ett riktigt bra försäkringsskydd. Därför har vi flera förmåner för dig som är trogen kund och samlar dina försäkringar hos oss.

Som kund i Dina Försäkringar kan du börja ta del av våra förmåner när du har en hemförsäkring och minst en försäkring till. Vilka de olika förmånerna är och hur de fungerar ser du nedan.

Boendekunder med minst en annan försäkring belönas

Grattis till dig som har en hemförsäkring, valfri annan försäkring och som inte haft skada på någon av dina försäkringar under minst ett år - du får rabatt på din självrisk på hemförsäkringen om du drabbas av en skada som kan ersättas av din hemförsäkring. Ju längre tid du har varit skadefri, desto större rabatt får du:

Ett skadefritt år = 500 kronors rabatt på självrisken

Två eller tre skadefria år = 1 000 kronors rabatt på självrisken

Fyra eller fler skadefria år = 1 500 kronors rabatt på självrisken

Fler fördelar om du har mer än en försäkring

Har du hemförsäkring med ett allrisktillägg får du lägre självrisk på mobiltelefonen om du råkar ut för en plötslig och oförutsedd skada. Väljer du att reparera den istället för att köpa en ny blir självrisken nämligen 500 kronor istället för 1 500 kronor.

Sjukdom i familjen och resa på gång? Vill du slippa oroa dig för vad som händer om ditt husdjur blir sjukt just när ni ska ut och resa? Vi belönar dig som har en hemförsäkring med extra reseskydd och ditt husdjur försäkrat hos oss. Det gör vi genom att utöka avbeställningsskyddet så att det även gäller om din hund, katt eller häst blir sjuk och du måste stanna hemma.

Har du både din hemförsäkring och din bilförsäkring hos oss? Då får du bättre villkor. Utöver de vi redan nämnt här får du också:

Möjlighet att välja kontantersättning 300 kronor per dag istället för hyrbil i upp till 65 dagar, om du har tilläggsförsäkring hyrbil hos oss.

En skada som rör flera försäkringar – endast en självrisk

Får du en skada som rör två eller fler försäkringar som du har hos oss betalar du bara en självrisk. Det kan handla om att du till exempel får inbrott i bilen där resväskan blir stulen (hemförsäkring) och bilen får skador (bilförsäkring). Du betalar då bara självrisk för en av försäkringarna.

Undantag för vissa självrisker gäller, till exempel trafiksjälvrisk och rörlig självrisk på djurförsäkring.