Möt Sonja, försäkringsrådgivare

På ett av Dina Försäkringars lokala kontor som ligger i Alingsås, jobbar Sonja Stankic som försäkringsrådgivare och säljare – ett jobb hon stortrivs med.

Hej Sonja! Du är försäkringsrådgivare på Dina Försäkringar Väst, berätta!

-Jag ger rådgivning till nya och befintliga kunder om våra olika försäkringar. Innan jag började på Dina Försäkringar Väst för fem år sedan arbetade jag i 18 år med bilförsäkringar, så bil är lite av min specialitet. Här försäkrar jag allt från hem till moped och olycksfall, vilket är spännande. Det finns alltid mer att lära och inom bolaget hjälps vi åt med frågor och utmaningar som dyker upp.

Vad är särskilt roligt med ditt jobb?

- Det jag uppskattar mest med jobbet är framför allt kundmötet. Allra roligast tycker jag det är att prata med kunden på telefon. Jag har nära till skratt och tycker om att vara personlig. Att inte veta vilka ärenden jag kommer få och hur många kunder jag kommer prata med under en dag ger mig extra spänning.

Hur ska man vara för att lyckas i kundmötet?

-Nöjda kunder är viktigt för oss på Dina Försäkringar. Det vi säljer är ju en trygghet om olyckan skulle vara framme och därför är det viktigt att visa förståelse för kunden och ha empati. Nyligen fick jag känna på det fina bemötandet från mina kollegor på direktreglering när jag fick det tunga beskedet att avliva en av mina hundar. Allt gick så smidigt kring avslut av min djurförsäkring, vilket jag uppskattade mycket som kund.

Vad är viktigt för att du ska trivas på en arbetsplats?

-Då man spenderar en stor del av sin tid på jobbet tycker jag det är viktigt med trevliga kollegor och att ha en pålitlig chef – det har jag verkligen här på Dina Försäkringar!

På vilket sätt bidrar det du arbetar med till Dinas idé ”Där du är, när du behöver det”?

- Att finnas där kunden är linjerar väl med vår vision. Även om kontakten med våra kunder ofta sker via telefon och mejl är det viktigt att skapa en nära känsla i kundmötet. Vetskapen om att kunden kan komma förbi kontoret om de behöver hjälp tror jag ger en extra trygghet och gör oss lite unika.

Vill du också jobba hos oss? Titta på våra lediga tjänster