Lastbilsförsäkring - Försäkring för tung lastbil och släp

Långa pass på dåligt väglag ställer stora krav på chaufför och lastbil. Vår lastbilsförsäkring är utformad för att passa dina behov som åkare. Utöver grundskyddet kan du komplettera med fler delar i din försäkring, exempelvis avbrottsförsäkring och transportansvarsförsäkring. Vi anpassar priset efter vilken typ av lastbil du har och hur mycket du använder den.

  • Gäller för brandskada och trafikolycka
  • Ersätter trasig glasruta och stöld
  • Ingen prishöjning vid skada

Mer om vår lastbilsförsäkring

Behöver du ha en komplett försäkring som täcker skador på din tunga lastbil och släp vid en kollision ska du välja till vår helförsäkring. Den omfattar både skadorna på lastbilen och alla runt omkring och täcker också skadehändelser som orsakas av brand eller stöld. Tillbehör kan medförsäkras. Vi har även försäkring för lätt lastbil om du behöver det.

Om gps:en blir stulen

Försäkringen skyddar dig om din lastbil skulle bli stulen. Om fordonet inte kommer tillrätta inom en månad ersätts fordonet. Ibland blir också utrustning i eller på lastbilar stulen – som extraljus, containrar eller en väska du har med dig. Då ersätter vi dig. Krisförsäkring ingår om bilen är minst halvförsäkrad.

Anpassa din försäkring för åkeriverkstamhet

Med åkeriförsäkringen som tillval till din lastbilsförsäkring får du ett ekonomiskt skydd för din åkeriverksamhet om olyckan är framme. Försäkringen består av egendoms-, ansvars- lyftansvars-, rättskydds- och krisförsäkring inom EES-området och Schweiz. Är din lastbil utrustad med kran ingår automatiskt lyftansvarsförsäkring. Självklart kan du komplettera med transportansvarsförsäkring som täcker ditt lagliga ansvar som transportör.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.