Fritidshusförsäkring

Fritidshuset står ofta tomt många månader om året. Stöldrisken ökar när sommargästerna åkt hem, och saknas det larm är inbrottsrisken ännu större. Snön under vintermånaderna kan orsaka skador på ditt tak och ett blixtnedslag kan rentav starta en brand. Då är vår försäkring för fritidshus bra att ha.


Orolig för att vår försäkring inte är lika bra som den du har idag? Det är inte vi, därför ingår ett prova på-skydd så att du kan känna dig extra trygg. Läs mer om vårt prova på-skydd.

  • Ersätter vid skador av storm, inbrott, brand m m
  • Ersätter sanering av skadedjur (utan självrisk)

Mer om vår fritidshus­försäkring

Vår försäkring för fritidshus ger skydd vid stöld, skadegörelse och vid olyckor som orsakats av exempelvis ett blixtnedslag, brand, läckage eller översvämning. Du har ett skydd om din diskmaskin skulle gå sönder eller om du råkar förstöra grannens staket när du river ditt uthus. Skulle du hamna i en tvist med grannen hjälper vi dig med kostnaderna för både rättegång och advokat.

Det här ingår i försäkringen

Tabell som beskriver vad som ingår i
Du får ersättning vid inbrott i ditt fritidshus.
Om ditt fritidshus skadas på grund av läckage från t.ex. en vattenledning kan du få ersättning.
Du får ersättning om ditt fritidshus och dina saker skadas vid en brand.
Om ditt fritidshus skadas av storm, hagel, översvämning eller snötryck kan du få ersättning.
Du får ersättning om t.ex. kylskåp, frys, spis eller diskmaskin går sönder.
Om kylskåpet eller frysen går sönder kan du få ersättning för förstörda livsmedel.
Om ditt fritidshus drabbas av skadedjur som getingar, råttor eller vägglöss får du hjälp med sanering. Vi hjälper även till med sanering och reparation om huset drabbas av hussvamp eller träskadeinsekter som husbock och hästmyra.
Om du som fastighetsägare krävs på skadestånd för att du skadat någon eller någons saker utreder vi om du är skadeståndsskyldig och betalar eventuellt skadestånd.
Om du som fastighetsägare hamnar i en tvist som kan gå till domstol kan vi hjälpa dig med advokat- och rättegångskostnader.

Inbrott och stöld av tv

Det kan vara dumt att förvara allt för dyrbara föremål i ett obevakat sommarhus, men ibland blir det så – framför allt om det är en tv eller ett konstverk som fyller en funktion i husets inredning. Föremål som är extra attraktiva för tjuvar kallar vi för stöldbegärlig egendom, och dessa ersätts du för om du skulle utsättas för inbrott och bli av med sakerna. Du kan till och med få ersättning för en tv som du förvarar i gäststugan om du har ordentliga lås på dörren.

Stormen orsakade översvämning i källaren

Det är viktigt att då och då se över ditt fritidshus för att så tidigt som möjligt stoppa eventuella olyckor. Med vår fritidshusförsäkring har du ett skydd mot översvämning, läckande rör, trasiga hushållsmaskiner och de skador som en storm kan orsaka.

Blixtnedslag i ditt fritidshus

När regnet piskar mot takpannorna och blixten härjar kan det kännas skönt att veta att ditt fritidshus är försäkrat. Skulle blixten slå ner i ditt hus eller på din tomt har du rätt till ersättning för skadorna.

Diskmaskinen går sönder

Skulle diskmaskinen eller kylskåpet gå sönder har du i din fritidshusförsäkring rätt till ersättning för trasiga hushållsmaskiner.

POOL OCH SPABAD

Har du en utomhuspool eller ett spabad behöver det finnas med på ditt försäkringsbrev för att försäkringen ska gälla. Om du inte hittar uppgifter om det där måste du kontakta oss och lägga till det. Kom också ihåg att spabad utomhus ska vara tillräckligt uppvärmt för att förhindra att det fryser.

Sanering och reparation efter skadedjur

Som ägare av fritidshus är det viktigt att ha en försäkring som ger skydd vid angrepp av skadedjur. Husbock är ett exempel – den livnär sig på trä och kan få stora konsekvenser för ditt fritidshus. Vår fritidshusförsäkring betalar ersättning för sanering och reparation efter angrepp av skadedjur, utan någon självrisk.

RättSskydd – din hjälp om du hamnar i tvist

I din försäkring ingår något som kallas Rättsskydd. Den kan hjälpa till med ombudskostnader och rättegångskostnader om du hamnar i tvist med någon. För att rättsskyddsförsäkringen ska gälla måste du anlita en advokat eller jurist. Läs mer om rättskydd här.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR FRITIDSHUSFÖRSÄKRINGEN?

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.