Kennelförsäkring – för dig med kennel

Att planera nya valpkullar är spännande och roligt.Kennelförsäkringen ger skydd för både tikar, hanhundar och valpar vid olika händelser som är kopplade till hundavel.

För dig som har kennel med kennelnamn hos Svenska Kennelklubben och har dina hundar försäkrade hos oss ingår en kennelförsäkring för de hundar som är en del av kennelverksamheten. Genom den har du möjlighet att få ersättning om små valpar från 14 dagars ålder behöver veterinärvård eller i värsta fall går bort, eller om hunden som är försäkrad förlorar sin avelsduglighet.

Dolda fel-skydd ingår

Den Dolda Felförsäkring som finns i vår kennelförsäkring betalar ersättning för medfödda eller senare förvärvade sjukdomar eller skador, som börjat utvecklas innan besiktningen av valpen, men som inte visat några symptom. Försäkringen gäller i tre år från det att valpen levereras, dock längst tills hunden blir fyra år. För egen valp gäller försäkringen tills hunden är tre år och en månad. Det är alltid veterinärmedicinsk expertis som avgör om sjukdomen eller skadan är att betrakta som ett dolt fel.

Du som inte har kennel och tar någon enstaka kull kan köpa till ett skydd för dolda fel på sålda valpar genom Dolda Felförsäkringen. Men då gäller försäkringen enbart för dolda fel.

Tiken ska ha en livförsäkring och/eller veterinärvårdsförsäkring hos oss för att du ska kunna köpa Dolda Felförsäkring.

Förlorad avelsduglighet

Genom kennelförsäkringen kan du få ersättning med 60 procent av livförsäkringsbeloppet om hunden till följd av sjukdom eller skada förlorar sin förmåga att fortplanta sig. Ersättningen betalas för hund mellan ett och sju års ålder, och den ska ha lämnat valpar tidigare som registrerats i SKK.


Valpkit till dina köpare

Vi har tagit fram ett valpkit som du som uppfödare kan ge till dina valpköpare vid leveransen. Det innehåller lite smått och gott plus ett erbjudande om försäkring hos oss. I påsen som medföljer kan du även stoppa i det du vill att valpen ska ha med sig till sitt nya hem. Ta kontakt med någon av våra djurspecialister om du vill beställa. Här hittar du deras kontaktuppgifter.

PS! Som uppfödare i Svenska Kennelklubben har du alltid rabatt på dina hundförsäkringar.