Djurförsäkring

Din hund trampar på en glasbit under promenaden och måste besöka en veterinär för vård. Kostnaderna ersätts av vår veterinärvårdsförsäkring, likaså sjukdomar och skador som din katt eller häst kan råka ut för. En kattförsäkring, hundförsäkring eller hästförsäkring innebär en ekonomisk trygghet för dig som ägare om ditt djur blir svårt skadat eller allvarligt sjukt och behöver vård.

Vi ersätter även kostnader för rehabilitering och mediciner som skrivs ut i samband med skada eller sjukdom som du sökt hjälp för hos veterinär. Lägger du till en livförsäkring får du ersättning om ditt djur dör eller måste avlivas.

  • Räkna på pris och teckna hund- och kattförsäkring online
  • Försäkrar häst, hund och katt
  • Tandvårdsförsäkring finns som tillval

Läs om våra djurförsäkringar och räkna ut pris

Videomöte med veterinär för din hund och katt

Tack vare ett samarbete med FirstVet kan du boka in videomöte med en veterinär och slippa åka hemifrån. Tillsvidare har vi inte heller någon gräns på hur många kontakter du får ha, utan vi betalar kostnaden för dina videomöten om din hund, häst eller katt har en ersättningsbar skada.

FirstVet - veterinärbesök via video Länk till annan webbplats.

Tips och råd om djurförsäkring

Vi som jobbar med djuren

Vi som jobbar med djurfrågor här på Dina Försäkringar har inte bara djur som arbete, vi lever med dem också. Läs mer om oss som jobbar med djuren.

Läs mer om vår försäkring för hund, vår försäkring för katt och vår försäkring för häst.

Har du frågor om skador ringer du 020-319 000.

Försäkringsbolag för djur

Vi erbjuder prisvärda och enkla försäkringar för häst, hund och katt, där det mesta ingår. Du kan välja det veterinärvårdsbelopp och de grundsjälvrisker som passar dig och ditt djur bäst och på så sätt anpassa djurförsäkringen efter era behov. Dina Försäkringar är ett mindre försäkringsbolag för din djurförsäkring. Med oss kan du både ha personlig kontakt med våra specialister eller lösa det mesta via vår hemsida, beroende på vad du föredrar.

Frågor och svar om djurförsäkring

Får jag någon mängdrabatt om jag försäkrar fler djur hos er?

Vi försöker hålla rimliga priser på våra försäkringar och erbjuder därför inte mängdrabatt. Vi är ett kundägt bolag och vill hålla samma pris för alla kunder, därför undviker vi rabatter.

Hur gör jag en skadeanmälan?

Smidigast gör du skadeanmälan via vår hemsida. Där fyller du bland annat i uppgifter om djuret, vad som hänt och dina kontaktuppgifter. Du kan även bifoga fakturor och kvitton. Gå till Anmäl skada och välj ”Mina djur”. Du kan även mejla fakturor och kvitton till hundkatt@dina.se eller till hast@dina.se.

Kan jag ta över en befintlig djurförsäkring hos er?

Ja, om du köper ett djur som är försäkrat hos oss genom förra ägaren går det bra att vi försäkrar djuret vidare åt dig. Du kan då få en karensfri försäkring i samma omfattning som tidigare ägare haft.

När behöver jag ett veterinärintyg?

Ibland behöver vi be dig om ett veterinärintyg när du köper en försäkring av oss. Det kan bero på olika saker, till exempel på djurets ålder eller vilken försäkringsomfattning du önskar. Ring gärna oss så informerar vi dig om vi behöver ett veterinärintyg eller inte.

Vad betyder det att man fått ett undantag i försäkringen?

Det betyder att försäkringen har fått en reservation, alltså ett undantag från ersättning ur försäkringen. Anledningen till det kan till exempel vara en anmärkning i veterinärbesiktningen, djurets nuvarande hälsotillstånd eller någon åkomma djuret haft eller blivit behandlat för. Om du fått ett undantag framgår det av ditt försäkringsbrev och vad undantaget gäller för. Försäkringen omfattar nämligen inte sjukdomar eller skador som har förelegat eller påbörjats före försäkringstiden eller före en utvidgning av försäkringsskyddet. Veterinärmedicinsk erfarenhet ligger till grund för bedömningen. Undantaget kan vara omprövningsbart eller inte, vilket framgår av texten om reservation på ditt försäkringsbrev. Om det går att göra en omprövning av ärendet står det när du tidigast kan göra denna.

Varför ska jag välja Dina Försäkringars djurförsäkring?

Vi erbjuder prisvärda och enkla produkter där det mesta ingår. I vår veterinärvårdsförsäkring ingår till exempel medicin och förbandsmaterial, rehabilitering och MR/CT undersökningar med upp till 10 000 kronor per år. För häst ingår även veterinärens resor med upp till 1 500 kronor per behandlingstillfälle.

Vi har endast en tilläggsförsäkring: tandvårdsförsäkringen.

Vi har valbara veterinärvårdsbelopp och grundsjälvrisker för att anpassa försäkringen efter dina behov.

Kennelförsäkring ingår för registrerade kennlar – valpkullsförsäkring, dolda felförsäkring, avelsduglighet och extra kejsarsnitt ingår.

Katteriförsäkring ingår för registrerade katterier – kattkullsförsäkring, dolda felförsäkring, avelsduglighet och extra kejsarsnitt ingår.

Videosamtal med veterinär genom FirstVet ingår. Obegränsat antal samtal om skadan är ersättningsbar i försäkringen.

Vi tar ingen extra avgift vid delbetalning med autogiro.

Vi kan erbjuda dig en helhetslösning, hos oss kan du nämligen samla alla dina privat-, företags- och lantbruksförsäkringar.

Om du även har din hemförsäkring med extra reseskydd hos oss kan du få ersättning om reseavbrott eller avbeställningsskydd nyttjas på grund av att det försäkrade djuret blir allvarligt sjukt eller råkar ut för ett svårare olycksfall.

Vi är ett mindre bolag där du både kan ha personlig kontakt med oss och lösa det mesta via vår hemsida, beroende på vad du föredrar.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.