Möt Robert, skadereglerare

På Dina Försäkringar Västs huvudkontor i Mölndal jobbar Robert Ros med att reglera olika skador.

Hej Robert, du jobbar som skadereglerare, berätta!

-Som skadereglerare på Dina Försäkringar jobbar jag brett. Mitt fokus ligger på egendomsskador där jag reglerar alla typer av skador – vatten, brand och inbrott är det som dominerar men det dyker upp en och annan udda skada också. Jag brukar skämtsamt säga att husets värsta fiende, den äkta hussvampen (Serpula Lacrymans), är min kompis men andras mardröm. Det är oerhört fascinerande att se hussvampens framfart på byggnader.

Du har jobbat på Dina Försäkringar i ett år, vad gjorde du innan?

- Jag har haft lite olika roller på Anticimex men i princip alltid jobbat med byggnadstekniska frågor för att hjälpa kunder med olika byggnadsrelaterade problem. Efter att i många år krupit runt ibland annat krypgrunder och letat efter hussvamp, rötskador, fukt, mögel och annat som inte ska vara där övergick mina sysslor till centrala funktioner. Därefter jobbade jag några år som skadereglerare på ett annat försäkringsbolag. Dina Försäkringar hittade jag av en slump på sociala medier och kände redan från första dagen att här kommer jag trivas.

Vad är särskilt roligt och utmanande i ditt jobb?

-Det är stimulerande att hjälpa kunder som hamnat i problematiska situationer och att använda mig av den erfarenheten som jag har byggt upp under årens lopp. Att få brottas med klurigheter som kan ge öppningar i försäkringen är både utmanande och roligt. Om jag behöver stöttning i något ärende har jag också väldigt bra kollegor att rådgöra med.

Vad är det som gör att du trivs på Dina Försäkringar?

-Det är framförallt gemenskapen i vår grupp och arbetsuppgifterna som gör det roligt på jobbet. Att komma ut och träffa kunder, leverantörer och branschkollegor gör vardagen både trivsam och spännande.

Hur kan du bidra till Dina Försäkringars idé ”där du är, när du behöver det”?

-Jag anser att det är viktigt att inte bara finnas nära kunderna utan att man ska ha förmågan att sätta sig på kundens stol när något har inträffat. Utöver all den kompetens som Dina Försäkringar har är empati en bra grund till att få människor i vår omgivning att känna sig trygga. Det tycker jag finns här.

Vill du också jobba hos oss? Titta på våra lediga tjänster