Blivit med valp? Då är det dags för valpförsäkring!

Att få hem en liten valp är både spännande, kul och lite nervöst. Det är mycket att tänka på – vad ska den äta, var ska den sova och vilken försäkring ska den ha?

Kanske har du redan innan valpen flyttat hem funderat på en valpförsäkring och har du inte gjort det är det hög tid nu. För som du säkert vet, valpar är busiga och har du otur så kanske olyckan är framme. Då är det skönt att ha en valpförsäkring för att snabbt kunna få hjälp om valpen behöver träffa en veterinär.

Valpförsäkring ingår i vår vanliga försäkring för hund

Hos oss ingår valpförsäkring i hundförsäkringen och innehåller en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring. Veterinärvårdsdelen ersätter skador och behandling och rehabilitering i samband med skada eller sjukdom. Du betalar en självrisk på 2 000 eller 4 000 kronor och en rörlig del på 20 procent av resterande ersättningsbar kostnad. Självriskperioden är sex månader och du väljer själv vilken maxersättning försäkringen ska ha, 40 000, 80 000 eller 120 000 kronor per år. Du väljer också om du vill ha både liv- och veterinärvårdsförsäkring i din valpförsäkring eller om du bara behöver veterinärvårdsdelen.

En valpförsäkring redan från 6 veckors ålder

Du kan köpa en valpförsäkring och försäkra valpen redan från 6 veckors ålder. Om du försäkrar din valp hos oss behöver du inte välja några extra tillägg för medicin eller rehabilitering. Veterinärvårdsdelen i vår hundförsäkring ersätter dig för kostnader vid veterinärbesök, behandling, operation, tandvård vid tandfraktur och medicin. Din valp kan även få hjälp med rehabilitering. Eftersom vi inte har någon särskild valpförsäkring så gäller helt enkelt allt i försäkringen för vuxna hundar även för valpar. Du får en stor försäkring redan från början.