Möt Linus, projektledare storskador

Från Dina Försäkringars lokala kontor i Söderhamn och Bollnäs hjälper Linus Larsson våra kunder som har varit med om en omfattande skada.

Hej Linus! Du jobbar som projektledare på storskador på Dina Försäkringar Mitt, berätta!

-Jag arbetar med stora och komplexa skador, vilket är superintressant och utmanande. Många gånger har kunden varit med om en personlig tragedi i samband med skadan och som försäkringsbolag är vi en stor och trygg hand.

I rollen som projektledare behöver jag snabbt sätta mig in i skadans omfattning och om det är några akuta åtgärder som behöver vidtas. Därefter börjar arbetet med att få fram den ekonomiska omfattningen i skadan och hur vi ska komma i mål på ett så bra sätt som möjligt för båda parter.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?

-Ingen dag är den andra lik. Jag kan ha en idé om vad jag ska göra, men så kommer ett mejl eller telefonsamtal om att det skett en omfattande skada och då tar jag det därifrån. Ofta ringer jag till kunden för att presentera mig och informera om att försäkringen är gällande, vilket brukar vara ett lugnande besked. Då skadorna ofta är komplexa känns det tryggt att kunna bolla frågor och utmaningar med erfarna kollegor. Det har jag verkligen här på Dina Försäkringar och jag lär mig otroligt mycket varje dag.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Dina Försäkringar?

-Jag jobbade tidigare i byggbranschen som plattsättare och funderade på att byta bana helt när en tjänst som byggskadereglerare dök upp och på den vägen är det. Nu har jag jobbat på Dina Försäkringar Mitt i fyra år, varav ett år som projektledare och stortrivs.

Vad gör att du trivs och vilka egenskaper är bra att ha?

- Att vara spindeln i nätet och ha en nära relation med kund och experter är både roligt och utmanande. I den här typen av skador behöver man skapa tillit till varandra. För att lyckas tror jag det är viktigt att vara lyhörd och ha en förståelse för kunden – men också att våga vara ärlig och öppen med att vi inte har svar på alla frågor.

Hur kan det du arbetar med bidra till Dina Försäkringars idé ”Där du är, när du behöver det?”

-Ute på uppdragen försöker vi få så mycket lokalkännedom som möjligt och anlita lokala hantverkare som vi bygger upp en bra relation med. Vetskapen om att vi känner området väl och finns nära tror jag ger en extra trygghet för kunden.

Vill du också jobba hos oss? Titta på våra lediga tjänster