fyrhjulingsförsäkring

Guppiga och fartfyllda skogsturer kickar igång adrenalinet – men risken för olyckor ökar också. Det är viktigt att försäkra dig och din fyrhjuling om olyckan är framme. En helförsäkring ersätter skador på både dig, din fyrhjuling och den du kolliderar med. Dessutom ersätter vi dig vid stöld och skadegörelse. Skaffa försäkring för fyrhjuling redan idag!

  • Ersätter stöld och skadegörelse
  • Ersätter brand och trafikolyckor
  • Ersätter personskador

Jämför innehållet i försäkringarna

Här kan du se de viktigaste skillnaderna mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du väljer själv den försäkring som passar dina behov bäst. Är du osäker, hör av dig så hjälper vi till!

Tabell som beskriver vad som ingår i Hel, Halv, Trafik
HelHalvTrafik
Självrisk 1 000 kronor.
Självrisk 2 000 kronor.
Självrisk 1 200 kronor.
Självrisk 20 procent av kostnaden.
Självrisk 2 000 kronor.
Valbar självrisk från 5 000 kronor. Vid uppsåtlig skadegörelse av tredje man är självrisken begränsad till 2 000 kronor.

Mer om vår försäkring för fyrhjuling

När du köper en obligatorisk trafikförsäkring har du bara ett skydd för dig som kör och den eller det som du krockar med. För att få ersättning för skador på din fyrhjuling behöver du bättra på skyddet med en hel- eller halvförsäkring.

Helförsäkringen ersätter skador på din fyrhjuling

En helförsäkring innehåller trafik-, vagn-, brand-, glasskadeförsäkring samt stöld- och rättsskyddsförsäkring. Om du har en helförsäkring kan du alltså få ersättning om din fyrhjuling får skador vid trafikolycka, skadegörelse eller annan olyckshändelse – som exempelvis brand eller skadegörelse.

Halvförsäkring ger skydd vid stöld

En halvförsäkring har samma omfattning som en helförsäkring – men här finns inte någon vagnskadeförsäkring. Den ersätter alltså inte skador på din egen fyrhjuling.

Rättskydd om du hamnar i tvist

Skulle du hamna i en tvist med exempelvis den person som du kolliderat med kan vi ersätta dig för advokat- och rättegångskostnader. Läs mer om rättsskydd här.

Är du under 18 år och ska köpa en fyrhjuling?

Om du är under 18 år och ännu inte har hunnit skaffa förarbevis till din fyrhjuling så måste din vårdnadshavare stå som ägare av fordonet. Det innebär att din vårdnadshavare ansvarar för att fordonet är trafikförsäkrat.


Så fort du fyller 18 eller skaffar förarbevis så tas vårdnadshavaren automatiskt bort ur vägtrafikregistret. Från den dagen står du som ägare till fordonet och måste då teckna en ny trafikförsäkring i ditt eget namn.

Läs mer på transportstyrelsens hemsida Länk till annan webbplats..

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

VAD KOSTAR FYRHJULINGSFÖRSÄKRINGEN?

Frågor och svar om din fyrhjulingsförsäkring

Jag har min fyrhjuling förvarad på ett släp, nu har hela ekipaget blivit stulit. Gäller min försäkring?

Ja, om du har en halvförsäkring så kan du få ersättning vid stöld under förutsättning att fyrhjulingen låsts med ett lås av lägst klass 3. Släpet måste också ha varit låst med godkänt dragskolås eller fastlåst med kätting med lås av lägst klass 3.

Vad är en ATV-försäkring?

ATV betyder "All Terrain Vehicle" och är ett fordon som även brukar kallas fyrhjuling. Vi erbjuder en bra försäkring för din fyrhjuling där du kan välja att trafik-, hel- eller halvförsäkra din ATV. För oregisterarade fyrhjulingar erbjuder vi endast trafikförsäkring.