Åkeriförsäkring med rejält skydd vid olyckor

När du driver ett åkeri behöver både människor, fordon och last försäkras för att verksamheten ska klara eventuella olyckor. Med en åkeriförsäkring och en tranportansvarsförsäkring får du som driver ett mindre åkeri ett bra anpassat skydd.

Försäkringen består av egendoms-, ansvars-, lyftansvars- och rättskyddsförsäkring inom EES-området och Schweiz. Är lastbilen utrustad med kran ingår automatiskt lyftansvarsförsäkring.

  • Stöld av lös egendom
  • Skada på gods vid lyft
  • Skada på förares egendom
  • Oljeskada på egen och annans mark

Mer om vår åkeriförsäkring

Utöver din lastbilsförsäkring behöver du också försäkra dig mot specifika händelser som ditt åkeri kan råka ut för. Till exempel oljeskador eller skador på inventarier.

Ersätter stöld från kontoret

Har tjuvar brutit sig in på kontoret och stulit inventarier som du förvarar inlåst på ditt kontor får du ersättning via egendomsförsäkringen. Det gäller även förares egna saker som förloras vid stöld, brand eller trafikolycka.

Hjälp vid rån eller överfall

Plötsligt står en rånare framför föraren och hotar till sig pengar och annat av värde. I värsta fall används våld och din förare blir både skadad och skakad av händelsen. Vår rånförsäkring täcker förlusterna och krisförsäkringen ersätter besök hos psykolog så din förare får hjälp att bearbeta händelsen och komma tillbaka till jobbet igen.

Lasten skadades vid lyft

När föraren lossar godset blir det skadat och din kund kräver dig nu på ersättning. Vår lyftansvarsförsäkring gäller fordon med kran och ersätter skadorna på godset och även skador som uppstått under kortare transport. Skulle du och din kund hamna i tvist får du även hjälp med kostnaderna vid en rättslig process. Läs mer om vår försäkring för tung lastbil och släp som fungerar som ett bra komplement för dig som driver åkeri.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.