Västerås Simsällskap

Västerås Simsällskap bildades 1910 och har tränings- och tävlingsverksamhet inom bland annat simning, vattenpolo och triathlon. De anordnar även simundervisning för barn från fyra och upp till tolv år. Deras motto är att ”ju mer vi tränar, desto tryggare blir vi”.

– Det är viktigt att vi lär oss att simma så tidigt som möjligt. Det är nästan en oskriven lag för oss människor. Efter att vi lär oss att gå, ska vi kunna simma. Det är en livsviktig kunskap, säger Namu Azad, ansvarig för simskolan.

Västerås Simsällskap skickade in till Dina Försäkringar en ansökan om medel för att anordna en avgiftsfri simskola för barn. Dina Försäkringar bestämde sig för att sponsra hela simskolan. Under januari och mars 2024 har 36 barn från fyra till åtta år fått lära sig att simma två dagar i veckan. Stefan Horn arbetar som klubbchef på Västerås Simsällskap. Resultatet är en avgiftsfri simskola – och en möjlighet för Västerås Simsällskap att hjälpa fler barn att lära sig att simma.

– Varje sommar anordnar vi en avgiftsfri simskola för barn från utsatta områden i Västerås. Det känns jättekul att Dina Försäkringar valde att sponsra hela vår simskola under vintern, säger han.

Namu Azad fyller i:

– Det är inte alla föräldrar som har råd att skicka sitt barn till en simskola. Pengarna från Dina Försäkringar ger de den möjligheten. De kommer väl till pass till de som behöver dem som allra mest, nämligen våra barn, säger han.

Om du är intresserad av att söka medel tar Dina Försäkringar Mitt emot ansökningar löpande.