IFK Uppsala

IFK Uppsala är en anrik idrottsförening, bildad 1895. Mest kända är de kanske för sina tolv SM-guld i bandy, men de har även spelat SM-finaler i fotboll. Föreningen är idag huvudsakligen en breddfotbollsförening, med både flick- och pojklag och cirka 500 medlemmar.

- IFK Uppsala är en förening som vill ta ett socialt ansvar. Vi vill bidra till att bryta utanförskap, främja integration och ge barn och ungdomar en meningsfull fritid. Detta gör vi bland annat genom att arrangera kostnadsfria fotbollsläger på somrarna. Vi bedriver även ”Sportis”, en fritidsverksamhet efter skoltid i Gränby tillsammans med RF-SISU Uppland, berättar Per Agius, ordförande i IFK Uppsala.

2015 startade föreningen en intern medlemsfond, ur vilken behövande medlemmar kan ansöka om ekonomisk stöd för att betala träningsavgifter, materiel och eventuellt cupdeltagande. Fonden har sedan starten subventionerat verksamheten för närmare 70 medlemmar som kanske annars inte skulle ha haft råd att låta sina barn fortsätta spela fotboll. IFK Uppsala verkar för att föreningens verksamhet ska vara öppen för alla och medlemsfonden är ett sätt att visa att alla är välkomna.

Föreningen ansökte om stöd från Dina Försäkringar Mitt för att stärka den interna medlemsfonden.

- Stödet ger oss möjlighet att hjälpa fler att betala sina föreningsavgifter. Så här långt under 2023 har tio medlemmar fått hjälp och er sponsring har varit till stor hjälp för dessa familjer, säger Per Agius.

Om du är intresserad av att söka medel tar Dina Försäkringar Mitt emot ansökningar löpande.