ID-skydd ingår i din hemförsäkring

Risken att utsättas för en ID-kapning, det vill säga att någon köper varor eller tar lån i ditt namn, blir allt vanligare. Därför ingår det ett ID-skydd i din hemförsäkring hos oss. Men hur fungerar det? Här berättar Mia Winberg, produktansvarig Boende på Dina Försäkringar, mer om vårt ID-skydd och hur det kan hjälpa dig.

För att stärka skyddet för dig som kund har Dina Försäkringar valt att samarbeta med Tenerity som har ett team specialiserade på just ID-bedrägerier. Du som har en hemförsäkring hos oss kan kontakta dem dygnet runt både i förebyggande syfte och vid misstänkt bedrägeri. De hjälper även till att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust när ID-stölden är ett faktum.

Hur märker jag att jag blivit utsatt för ID-kapning?
Den vanligaste varningssignalen är att du får fakturor eller kreditupplysningar som du inte känner igen. En av våra kunder fick lånehandlingar hemskickade till sig som han inte hade bett om. Men försök till ID-kapning kan även ske över telefon. Kontakta alltid Tenerity om du till exempel har blivit av med ditt körkort eller annan identitetshandling. Då kan de hjälpa till och vägleda dig i vad du bör göra.

Vad kan jag få hjälp med om jag blir utsatt för en identitetsstöld?
Först och främst får du stöd och vägledning i vilka du ska kontakta och vad du kan göra. Sedan kan du även få hjälp med att begränsa skadorna och bestrida de felaktiga krav och betalningsanmärkningar som du kan ha fått.

Om något av mina barn har drabbats, gäller ID-skyddet även för dem?
Självklart. Det gäller för alla i ditt hushåll.

Är det något annat man bör tänka på?
Inte mer än att jag hoppas att fler börjar använda sig av den här tjänsten. Den är helt gratis så länge du har en hemförsäkring hos oss. Du behöver heller inte vänta på att det värsta ska hända. Har du några som helst funderingar kring ID-skydd och vad du kan göra för att trygga dig själv i förebyggande syfte så är det bara att ringa.

Vill du prata ID-skydd? Ring då 0770-456 091 eller skicka ett mejl till dina@id-skydd.se.

Läs mer om hur du undviker ID-stöld!