Upptäck Europa med tåg i sommar!

Allt fler upptäcker fördelarna med att resa med tåg. Förutom att det är ett miljövänligt alternativ till flyget är det ett flexibelt och roligt sätt att uppleva nya platser på. Här kommer några råd och tips inför en semester på räls.

Efter pandemin är vi många som längtar efter att få resa igen. Och vad kan vara mer njutbart än att se vinodlingar och pittoreska byar susa förbi utanför fönstret medan vi bekvämt kan luta oss tillbaka i sätena? Innan du hoppar på tåget finns det vissa saker som kan vara bra att tänka på.

Planera din tågresa

Vart du vill resa och hur långt eller mycket är bra att fundera igenom innan du köper tågbiljetter. På till exempel bahn.de Länk till annan webbplats. och trainline.eu Länk till annan webbplats. finns förslag på hur du kan ta dig smidigt mellan olika resmål. Där kan du även boka dina biljetter.

Vilken typ av tågbiljett passar bäst?

Vill du kunna ta dagen lite som den kommer och bestämma nya resmål längs vägen kan det vara bra att satsa på ett Interrail-kort. Det klassiska tågluffarkortet finns i olika varianter, beroende på hur många resdagar du vill ha. Med Interrail-kortet kan du resa fritt på de flesta tåg i Europa. Reser du med barn under tolv år åker de gratis (max två barn per vuxen).

Om du har resrutten klar för dig och vet när du vill åka kan enkelbiljetter vara prisvärt. Speciellt om du har möjlighet att köpa biljetterna i god tid innan avresa och har möjlighet att åka mycket tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Genom att beställa online sparar du också in på onödiga serviceavgifter.

Tips! Att ladda ner tågbiljetterna i telefonen är smidigt när du ska visa biljetten. Om mobilen skulle ladda ur eller bli stulen kan det vara bra att ha biljetterna utskrivna som en extra säkerhet.

Vi önskar dig en underbar semester på räls i sommar!

Om olyckan skulle vara framme är det viktigt att du är försäkrad. I vår hemförsäkring ingår en reseförsäkring som gäller för hela familjen i 45 dagar. Försäkringen ger skydd vid skador och sjukdom och för försenat eller försvunnet bagage. Skriv gärna ut vårt servicekort och ta med det på tågresan! Där får du tips på hur du kan tänka om du skulle råka ut för en olycka och kontaktuppgifter om du behöver hjälp akut.