Skadedjur - så gäller försäkringen

Att få skadedjur som råttor, getingar eller myror hemma är aldrig trevligt. Men det går att bli av med de ovälkomna gästerna. Har du hemförsäkring till din villa eller ditt fritidshus hos oss så ingår hjälp med sanering. Läs mer under Anmäl skada - Mitt hem och mina saker - Skadedjur.

I vår villaförsäkring och fritidshusförsäkring ingår sanering av skadedjur och träskadeinsekter. Du behöver inte betala någon självrisk. Bor du i hyres- eller bostadsrätt ska du kontakta din hyresvärd eller bostadsrättsförening för att få hjälp.

Skadedjur kan till exempel vara råttor, möss och insekter så som vägglöss och getingar. Träskadeinsekter är bland annat husbock och hästmyror.

Du behöver inte göra någon anmälan till oss. Du kontaktar vår leverantör direkt och du hittar kontaktuppgifter under Anmäl skada - Mitt hem och mina saker - Skadedjur.

Vill du veta mer om hur sanering går till eller vad du kan göra för att förebygga angrepp? Hos Nomor hittar du massor av information och goda råd.

Ny leverantör - samma skydd

Under 2023 byter vi till en ny leverantör av skadedjurskyddet men innehållet i din försäkring är detsamma. Det nya skyddet införs löpande per förfallomånad från och med 1 januari 2023. Information kommer att skickas ut i samband med att din försäkring förnyas. Kontakta oss gärna om du har frågor!

Det här täcker din försäkring

Villaförsäkringen och fritidshusförsäkringen gäller för sanering om ditt hus och lösöre angrips av skadedjur. Den hjälper också för angrepp av träskadeinsekter på den försäkrade byggnaden. Försäkringen ersätter nödvändig sanering samt reparation.

Du hittar fullständiga villkor här:

Villaförsäkring

Fritidshusförsäkring