Helförsäkring – det mest omfattande skyddet för bilen

Helförsäkringen är vår mest omfattande bilförsäkring. Med en helförsäkring får du ersättning om bilens kaross eller lack skadas. Den innehåller också allt det som finns i trafik- och halvförsäkringen.

Helförsäkringen ger dig det bästa skyddet för din bil eftersom den innehåller allt det som halvförsäkringen och trafikförsäkringen ersätter, plus att du kan få ersättning för skador som kan uppstå på kaross och lack. En annan fördel är att om du skulle krocka med en annan bil och har en helförsäkring så behöver du inte själv kontakta den andra bilens försäkringsbolag. Det sköter vi åt dig! Det här är det mest omfattande skydd du kan ha för ditt fordon.

Det här betalar helförsäkringen

Med en helförsäkring får du ersättning om din bil drabbas av brand, glasskada, stöld eller maskinskada (gäller för maskinskada som inträffar när bilen är yngre än åtta år och inte har körts mer än 12 000 mil). Du kan dessutom få ersättning för bärgning eller vidare transport om bilen går sönder och för kostnader vid vissa brottsmål och tvister. Skulle bilen få skador på karossen eller lacken till följd av exempelvis kollision, dikeskörning, nedblåsta träd eller annan skadegörelse på bilen får du ersättning för det också. I helförsäkringen ingår även trafikförsäkring.

Skador på bilens kaross och lack kallas ofta för vagnskador. Så om du hör ordet vagnskadeförsäkring är det den typen av skador som försäkringen täcker.

RÄKNA UT PRISET PÅ DIN FORDONSFÖRSÄKRING

Jämför försäkringarna

I tabellen nedan kan du se vilka delar som ingår i de olika försäkringarna.

Tabell som beskriver vad som ingår i Hel, Halv, Trafik
HelHalvTrafik
Person och egendoms­skada (trafik)
Brandskada
Glasskada
Bärgning/räddning
Maskinskada
Rättsskydd
Stöld
Feltankning
Förlust av nyckel
Kupéskada
Kaross och lack (vagnskada)