Kattförsäkring till gammal katt - Tänk på detta

Att se sin katt åldras kan vara känslomässigt jobbigt, men det är också en tid för reflektion över de fina år man har haft tillsammans. Här får du råd kring hur du kan tänka när katten blivit äldre och vad som gäller i försäkringen.

Precis som vi människor får våra fyrbenta vänner fler krämpor med åren. Även sinnesorganen som syn och hörsel påverkas. Men att katten blivit gammal betyder inte att den inte vill leka eller vara med. Tvärtom är det viktigt att fortsätta umgås och hitta på saker tillsammans med din katt – men i ett lugnare tempo.

Tips på hur du tar hand om en åldrande katt

  • Skapa trygghet för katten. En åldrande katt som ser och hör sämre kan lätt bli orolig. Genom att vara noga med fasta rutiner och umgås mycket med din misse kan du hjälpa den att känna sig trygg.
  • Aktivera katten. Precis som hos oss människor får äldre katter en försvagad fysik och kanske föredrar att spendera mer tid inomhus än utomhus. Att skaffa roliga leksaker är ett bra sätt att få din katt att röra på sig.
  • Borsta kattens tänder regelbundet. Risken att drabbas av tandproblem, så som tandsten och inflammation i tandköttet, ökar i takt med kattens ålder. Att borsta din katts tänder då och då är ett bra sätt att förebygga tandsjukdomar och dålig andedräkt.
  • Gör en hälsoundersökning. Även om ålder inte är en sjukdom så ökar risken för hälsoproblem hos en gammal katt. Därför kan det vara bra att göra kontroll hos veterinären som kollar bland annat kattens hjärta, leder och tänder.

Gamla katter och försäkring

För oss är det viktigt att du och din katt ska känna er trygga genom alla kattens faser. Hos oss kan du försäkra din katt upp till den är sju år. I vår kattförsäkring ingår en veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnader för undersökningar och behandlingar om katten blivit sjuk eller skadat sig. Har du lagt till vår tandvårdsförsäkring så kan även tandsjukdomar ersättas. Du kan också lägga till en livförsäkring.

Hur länge gäller försäkringen?

Veterinärvårdsförsäkringen gäller under hela djurets livstid. Livförsäkringen upphör att gälla vid årsförfallodagen det kalenderår då katten uppnår elva års ålder. I försäkringsvillkoren kan du läsa mer om vad som gäller för din katt.

Videomöte med veterinär

För dig som har en kattförsäkring hos oss ingår samtal med FirstVets videoveterinär i din försäkring. Om din katt har en ersättningsbar skada betalar vi kostnaden för dina videomöten och vi har inte någon gräns på hur många kontakter du får ha.

Mer att läsa