Försäkring för din nya bil – ersättning för skador på både dig och bilen ingår

När du köper en ny bil är det viktigt att bilen är försäkrad direkt från start. Grunden i alla bilförsäkringar är en trafikförsäkring som alla bilar enligt svensk lag måste ha. Med vår bilförsäkring får du ett bättre försäkringsskydd till din nya bil.

Bästa försäkringsskyddet för din nya bil

För helt nya personbilar följer normalt en vagnskadegaranti med vid köpet som gäller i tre år. En vagnskadeförsäkring täcker skador på bilens kaross vid exempelvis trafikolycka eller om du råkar ut för skadegörelse eller parkeringsskada.

För att du ska få fullgott skydd räcker det med att teckna en halvförsäkring till din nya bil så länge vagnskadegarantin gäller. Gör dig ändå medveten om nivån på bilens vagnskadegarantisjälvrisk då det annars kan komma som en dyr överraskning vid skada.

Helförsäkring – vårt mest omfattande skydd

Om bilen saknar vagnskadegaranti eller garantin har upphört att gälla är en helförsäkring det bästa skyddet till din bil. Med helförsäkringen får du ersättning för skador på bilens kaross och lack. Den innehåller också allt det som finns i trafik- och halvförsäkringen.

Andra bra saker med vår helförsäkring är att den betalar ersättning vid räddning dygnet runt, maskinskada upp till åtta år eller 12 000 mil och att självrisken endast är 2 000 kronor vid skadegörelse.

Fördelar med fabriksny bil:

  • Du kan själv välja färg, fälgar och utrustning och anpassa bilen efter just dina förväntningar och behov.
  • Din bil erbjuder allt som oftast den senaste tekniken inom bland annat miljö och säkerhet
  • Så länge nybilsgarantin gäller behöver du inte oroa dig för höga servicekostnader.