Försäkring för begagnad bil

När du köper en bil, oavsett om den är ny eller begagnad, måste du teckna en ny försäkring för fordonet från och med första dagen. Grunden i alla bilförsäkringar är en trafikförsäkring som alla bilar enligt svensk lag måste ha. Med vår bilförsäkring får du ett bra försäkringsskydd till din bil.

Bilförsäkring - RÄKNA UT PRIS

Bästa försäkringsskyddet för begagnad bil

Så länge vagnskadegarantin gäller kan det räcka det med att teckna en halvförsäkring till din begagnade bil för att i praktiken vara helförsäkrad. Köper du en bil där vagnskadegarantin gått ut behöver du utöka försäkringen för att få samma nivå av försäkringsskydd.

Teckna en helförsäkring till din begagnade bil

Om vagnskadegarantin har upphört att gälla är en helförsäkring det mest omfattande skyddet till din bil. Med helförsäkringen får du ersättning för skador på bilens kaross och lack. Den innehåller också allt det som finns i trafik- och halvförsäkringen.

Andra bra saker med vår helförsäkring är att den betalar ersättning vid räddning dygnet runt, maskinskada upp till att bilen är högst åtta år eller har gått 12 000 mil och att självrisken endast är 2 000 kronor vid skadegörelse.

Fördelar med att köpa en begagnad bil:

  • Du kan få tag i en relativt ny bil till ett bra pris.
  • Kör du försiktigt, servar och vårdar bilen rätt kan du också sälja vidare bilen inom ett par år utan större värdeminskning.
  • Köper du en begagnad bil hos en bilhandlare gäller konsumentköplagen. I den ingår bland annat tre års reklamationsrätt som ger dig en viss trygghet om bilen skulle krångla.

Mer att läsa