Försäkring för elbil - Ersättning för batteri och elektronik ingår

Vår försäkring för elbil ersätter skador på både dig och din bil, och dessutom får du ett utökat skydd* som hjälper dig vid förlust av bilnyckel eller om någon skada sker invändigt i bilen.

Andra bra saker med vår helförsäkring är att den betalar ersättning vid räddning dygnet runt, maskinskada upp till åtta år eller 12 000 mil och att självrisken endast är 2 000 kronor vid skadegörelse.

*) Gäller för personbil och husbil som är högst åtta år gammal och/ eller körts högst 12 000 mil.

Få rabatt på elprodukter

Du som har vår bilförsäkring till din el- eller laddhybrid får rabatt på laddningsstationer och elstolpar.

Köp dina laddningsprodukter med rabatt här Länk till annan webbplats.
Ange koden Dina elbil för att få rabatten.

 • Ersättning för batteri och elektronik
 • Ersättning om någon skada sker invändigt i bilen
 • Räddning dygnet runt
 • Självrisken är endast 2 000 kr vid skadegörelse

Jämför innehållet i bilförsäkringarna

Här kan du se de viktigaste skillnaderna mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du väljer själv den försäkring som passar dina behov bäst. Är du osäker, hör av dig så hjälper vi till!

Tabell som beskriver vad som ingår i Hel, Halv, Trafik
HelHalvTrafik
Person och egendoms­skada (trafik)
Brandskada
Glasskada
Bärgning/räddning
Maskinskada
Rättsskydd
Stöld
Feltankning
Förlust av nyckel
Kupéskada
Kaross och lack (vagnskada)

Se pris för din försäkring

Mer om vår försäkring för elbil

Du kan välja mellan tre olika försäkringar för din elbil och en rad olika tilläggsförsäkringar. Du kan alltså skräddarsy ditt försäkringsskydd och på så sätt se till att du får exakt den försäkring du behöver. Du kan välja mellan hel-, halv- och trafikförsäkring.

Ett visst skydd måste du ha

Äger du en bil behöver du ha en trafikförsäkring, det säger lagen. Men du kan välja vilket försäkringsbolag du köper den hos. Den här grundläggande försäkringen betalar ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Den ersätter också skador som orsakas på annans egendom. Däremot betalar inte trafikförsäkringen ersättning för skador på det egna fordonet eller egendom i fordonet.

Utökat skydd? Det här kan du välja mellan

Med både en hel- och halvförsäkring får du ett utökat skydd och dessutom ersättning om din bil drabbas av brand, glasskada, stöld eller maskinskada. Du får också ersättning för bärgning och för kostnader vid vissa brottmål och tvister.

Det som skiljer de olika försäkringarna åt är ersättning för skador på kaross och lack – så kallad vagnskada. En helförsäkring täcker skador på karossen eller lacken till följd av exempelvis kollision, dikeskörning, nedblåsta träd eller annan skadegörelse på bilen.

Har du en nyare bil där vagnskadegarantin fortfarande gäller? Då kan det räcka med en halvförsäkring.

Skräddarsy ditt försäkringsskydd

Vi erbjuder en rad tilläggsförsäkringar att komplettera din försäkring för elbil med. Kontakta oss om du vill veta mer eller lägga till någon av dem.

 • Djurkollisionsförsäkring
  Ersätter självrisken för vagnskada eller max 6 000 kronor om du skulle råka ut för en viltolycka.
 • Hyrbilsförsäkring
  Att reparera en krockad bil kan ta tid. Vi kan ersätta dig med 75 procent av dygnskostnaden för en hyrbil under den tid som din bil står på verkstad. Vill du inte ta ut en hyrbil ersätter vi dig med 150 kronor per dag.
 • Assistans
  Ersätter självrisken för räddningsmomentet i halvförsäkringen vid räddningsskada, även vid brist på drivmedel. Ger rätt till hyrbil (75 procent av dygnskostnaden) i högst tre dagar om inte skadan kan åtgärdas på plats.

Viktig information om försäkringen

Det är viktigt att du läser förköps­informationen. Spara gärna ned den så har du den alltid tillgänglig.

Har du din försäkring hos ett annat bolag idag?
Om du har din försäkring hos ett annat försäkringsbolag behöver du kontrollera när den slutar gälla där och själv säga upp den.