Bra att veta när du ska avsluta MC-säsongen - detta gäller i försäkringen

Är det dags att ställa av motorcykeln? Eller funderar du på att förlänga säsongen och köra så länge vädret tillåter? Här får du veta hur du ställer av din mc och vad som kan vara bra att tänka på kring försäkring.

Hur ställer man av en motorcykel?

Kör du under sommarmånaderna kan du ställa av och på motorcykeln inför höst och vår. Enklast anmäler du det via Transportstyrelsens app Mina fordon Länk till annan webbplats. eller skickar in registreringsbeviset till Transportstyrelsen. Tänk på att du inte får köra motorcykeln när den är avställd, utan att den måste ställas på och vara minst trafikförsäkrad när du kör.

Säsongsförsäkring det här ingår

Har du en säsongsförsäkring blir din halv- eller helförsäkring automatiskt en avställningsförsäkring om du ställer av din motorcykel. På så sätt behåller du ett skydd om du råkar ut för till exempel brand eller stöld. Har du valt att ha endast trafikförsäkring i din säsongsförsäkring upphör den att gälla vid avställning.

Årsförsäkring MC

En årsförsäkring MC gäller med samma omfattning året runt även om motorcykeln ställs av. Om du har en årsförsäkring har du dessutom möjlighet att göra din försäkring mer omfattande med tilläggsförsäkringarna assistans respektive djurkollision.

Tänk på: Var extra försiktig om du ska köra under höst- och vintermånaderna. Löv och grus på vägbanan eller regn som faller på ett kallt underlag kan leda till blixthalka. Olyckor på halt väglag är tyvärr vanliga orsaker till stora skador på både förare och motorcykeln.

Mer att läsa