Det här gäller i vår hemförsäkring vid inbrott och stöld

Om du skulle råka ut för inbrott i din bostad kan du få ersättning genom din hemförsäkring för saker som blivit stulna eller skadade. Du kan också få hjälp med kristerapi om du skulle må dåligt efter inbrottet.

Vad täcker hemförsäkringen vid inbrott och stöld?

Att råka ut för inbrott är en jobbig upplevelse. Som försäkringsbolag kan vi hjälpa till att ersätta de saker som blivit stulna och de skador som uppstått vid ett inbrott.

En hemförsäkring ger inte bara ett ekonomiskt skydd för ditt hem och dina saker utan även dig själv och din familj. Hemförsäkringen täcker också kostnader för kristerapi hos en psykolog om du mår dåligt efter inbrottet. Krisbehandling ingår alltid i hemförsäkringen oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa.

Gör såhär om du drabbats av inbrott i din bostad

Om du råkat ut för att någon brutit sig in hemma hos dig är det viktigt att du kontaktar polisen omedelbart så att de kan komma dit och säkra spår. Du ska också anmäla skadan direkt till oss. Anmälan kan du göra här på vår webbplats

Vad ersätter hemförsäkringen vid inbrott och stöld?

Det finns mycket som är attraktivt för tjuvar i ett hem. Om exempelvis smycken, dator, cykel eller andra saker blivit stulna så kan du få ersättning för det. Du kan också få ersättning för dina saker som skadats vid inbrottet. Ersättningen baseras på priset för nya likadana saker med avdrag för ålder och slitage.

Kom ihåg att låsa dörren! Ta för vana att alltid låsa dörren, även när du är hemma. Lämnar du bostaden utan att låsa och råkar ut för ett inbrott så kan du få minskad ersättning från hemförsäkringen. Tänk också på att förvara nyckeln på ett säkert sätt så att ingen obehörig kan få tag på den.

Lämna inte ut nyckeln till obehörig! Var också försiktig med vem du lämnar ut din nyckel till. Om den som fått nyckeln går in i bostaden och stjäl något så gäller inte försäkringen.