Dubbelt boende? Det här gäller i din hemförsäkring

Att ha dubbla boenden under en period är vanligt, exempelvis när du flyttar till ny bostad eller jobbpendlar. Men hur fungerar hemförsäkringen egentligen när du har fler än ett boende? Här får du veta hur du kan tänka för att vara rätt försäkrad.

Mycket kan hända i ett hem. En diskmaskin kan börja läcka och orsaka en vattenskada, eller du kan drabbas av inbrott och blir av med dina värdesaker. För att kunna få ersättning om oturen är framme är det viktigt att ha en hemförsäkring, oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Har du fler än en bostad kan det räknas som dubbel bosättning, vilket kan ha betydelse för försäkringen.

Vad innebär dubbelt boende?

Dubbelt boende vid flytt - vad ingår i min hemförsäkring?

hemförsäkring och sambo – det här gäller

Att flytta ihop med sin partner är ett stort och spännande steg i livet. En vanlig fråga är hur försäkringen gäller för min sambo och om det går att lägga till en person på hemförsäkringen? Svaret är att det räcker med en hemförsäkring så hör av dig till oss så ser vi till att den gäller för er båda. Om du väljer att behålla din gamla bostad och hyra ut den under en period behöver du komplettera hemförsäkringen med uthyrningstillägg.

Mer att läsa