Bada säkert i sommar

Sommar och semester betyder ofta sol och bad, men vatten kan även innebära risker och till och med livsfara - framför allt för de små. Genom att som förälder vara vaksam och medveten om vattensäkerhet kan du hjälpa ditt barn att bli trygg under badsäsongen. Med start den 8 maj delar vi på Dina Försäkringar ut gratis armpuffar till de minsta!

Att barn får möjlighet till bad och lek i vatten är ett första steg till att lära sig att simma och viktigt att uppmuntra. När ett barn vänjer sig vid vatten i tidig ålder ger det en ökad trygghet när det sen är dags för de där första simtagen. En närvarande och uppmärksam vuxen är en grundförutsättning för att dagen på stranden eller vid poolen blir lika säker som rolig.

Var uppmärksam vid badplatsen

Vuxnas uppsikt är livsviktig för våra barns säkerhet och trygghet. Det finns en myt kring vattensäkerhet som är viktig att vara medveten om. Många tror att den som håller på att drunkna skriker och viftar med armarna. Det stämmer inte. Både barn och vuxna drunknar ofta snabbt och tyst.

När du är med ett barn vid badet, tänk på att:

  • Lägga undan boken, mobilen eller surfplattan.
  • Hålla dig inom en armlängds avstånd från ditt badande barn.
  • Aldrig lämna små barn ensamma i vatten, eller under uppsikt av ett annat barn.
  • Din uppmärksamhet är det bästa skydd som du kan ge ditt barn.

Vi bjuder på armpuffar från Aquarapid

För tredje året i rad delar vi nu ut gratis armpuffar till de allra minsta. De slitstarka puffarna passar barn från 6 månader upp till 6 år och klarar en maxvikt på 30 kilo. Den cirkelformade designen hjälper till att förbättra barnets motorik i vattnet. De är godkända enligt EN13138, standarden för flythjälpmedel, och är fria från ftalater.

Ring oss för att beställa ett par gratis armpuffar. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och max ett par per hushåll. Leveranstiden är cirka två veckor.

Tänk på att armpuffarna inte är någon säkerhetsprodukt, utan ett extra flythjälpmedel. Du som medföljande vuxen behöver alltid ha barnet under uppsikt i närheten av vatten.

Mer att läsa