Dolda felförsäkring - en trygghet för dig som säljer kattunge

Ska din katt få kattungar? Om din honkatt är försäkrad hos oss kan du teckna en Dolda felförsäkring. Försäkringen ger en trygghet om det i efterhand visar sig vara fel på kattungen. Här svarar vi på vanliga frågor gällande dolda fel och försäkring.

Att föda upp kattungar är spännande, men innebär också ett stort ansvar. När du säljer kattungar kan du bli skyldig att ersätta köparen om det visar sig att kattungen har ett dolt fel. Därför är det viktigt att vara rätt försäkrad.

Dolda felförsäkring för dig som uppfödare

Om du är registrerad uppfödare av raskatter ingår försäkring för dolda fel i katteriförsäkring för de katter som är försäkrade hos oss.

Föder du upp enstaka kullar kan du lägga till vår dolda felförsäkring till din vanliga kattförsäkring. Försäkringen ger en extra trygghet om det skulle visa sig att köparen upptäcker en dold defekt eller sjukdom på katten.

Vad innebär dolt fel på katten?

Med dolda fel menar vi defekt eller sjukdom på kattungen som börjat utvecklas före veterinärbesiktningen och överlåtelse till den nya kattägaren, men där symtomen börjat visa sig först senare. Exempel på dolt fel kan vara medfödd dövhet, vattenskalle eller missbildningar på inre organ.

Vår dolda felförsäkring

  • Gäller för dolt fel i tre år från ägarbyte, dock längst till dess att katten uppnått fyra års ålder.
  • Ersätter veterinärvård och livförsäkring upp till 20 000 kronor för varje kattunge.

För att försäkringen ska gälla

  • Ska kattungen vara veterinärbesiktigad och försäkrats in med ett anmärkningsfritt veterinärintyg som inte är äldre än sju dagar från försäljningsdagen.
  • Ska sjukdomen eller defekten börjat utvecklas före veterinärbesiktningen, men upptäckts efter att köparen övertagit katten.

Viktigt att känna till är att oavsett när sjukdomen eller defekten upptäcks är det veterinären som avgör om det är ett dolt fel eller inte.

Försäkring mot dolda fel för dig som köpare

Om din katt varit försäkrad hos oss oavbrutet före fyra månaders ålder kan du ha rätt till ersättning för dolda fel på katten genom din kattförsäkring.

Hör av dig så hjälper vi till