Funderar du på privatleasing av bil? Glöm inte försäkringen!

En bil som du leasar behöver försäkras precis som om du hade köpt den. Ibland ingår bilförsäkring i leasingavtalet, men inte alltid. Det gäller därför att noga kontrollera vad som gäller för den bil du väljer.

Privatlesing är ett allt vanligare alternativ till att äga en bil. Idag finns det många valmöjligheter för den som är intresserad av leasing - både vad gäller bilmärke, modell och vad som ska ingå i avtalet.

Leasing är en form av långtidshyra, och även fast du inte står som ägare av bilen är det du som ansvarar för att den är försäkrad. Försäkringen ingår ibland i den fasta leasingavgiften, men villkoren kan skilja sig åt beroende på vilken bil du väljer. Detsamma gäller till exempel service, skatt och vinterdäck. Kolla upp vad som gäller för den bil du vill ha så att du vet om du behöver skaffa försäkring själv.

För nya bilar räcker Halvförsäkring

Nya bilar har normalt vagnskadegaranti i tre år. Det gäller oavsett om bilen är leasad eller köpt. I kombination med vagnskadegaranti ger en halvförsäkring fullgott försäkringsskydd till en ny leasingbil. Leasar du däremot en begagnad bil kan det istället vara aktuellt med en helförsäkring.

Jämför och köp bilförsäkring

Behöver du hitta rätt försäkring till din leasingbil? Här kan du enkelt se de viktigaste skillnaderna mellan våra olika bilförsäkringar, så att du tryggt kan välja den som passar dina behov bäst. När du bestämt dig är det enkelt att se pris och köpa försäkring direkt här på webben. Är du osäker, hör av dig så hjälper vi till!

Bilförsäkring - jämför, se pris och köp

Mer att läsa