Dina Försäkringars nya uthyrningsförsäkring ger ökad trygghet för dig som hyr ut din bostaD

Eftersom en hemförsäkring inte gäller för stöld och skadegörelse när du hyr ut din bostad behövs ett kompletterande försäkringsskydd om du vill slippa stå för eventuella kostnader själv. Därför erbjuder Dina Försäkringar från och med den 1 juni en uthyrningsförsäkring.

Det blir allt vanligare att hyra ut sin bostad, både privat eller via uthyrningsföretag som till exempel Airbnb. Men vad många inte tänker på är att hemförsäkringen inte gäller för stöld och skadegörelse som hyresgästen orsakar.

– Om du hyr ut din bostad så gäller inte din hemförsäkring för skadegörelse eller stöld, säger Mia Winberg, produktspecialist Boende på Dina Försäkringar. Därför lanserar vi nu en uthyrningsförsäkring som du kan lägga till din vanliga hemförsäkring och på så sätt få hjälp med ersättning om din hyresgäst skulle förstöra något eller om något skulle försvinna från din bostad.

Uthyrningsförsäkringen är en tilläggsförsäkring till hemförsäkringen och kan köpas oavsett om du har en villa, lägenhet eller ett fritidshus. En extra bra sak med Dina Försäkringars uthyrningsförsäkring är att den även ersätter skadegörelse på ditt hus som orsakas av hyresgästen.

För mer information kontakta:

Mia Winberg, produktspecialist Boende, Dina Försäkringar
Telefon: 08-518 037 33
E-post: mia.winberg@dina.se