Så försäkrar du bäst din katt – Försäkringspodden ger dig råd

Många katter är i dag oförsäkrade och vissa avlivas i onödan för att ägaren inte har råd med veterinärvård ens för relativt enkla åkommor. I Konsumenternas senaste avsnitt av Försäkringspodden får du veta mer om varför du alltid bör försäkra din katt och hur du kan tänka när du väljer försäkring.

I det senaste avsnittet av Konsumenternas podd Försäkringspodden intervjuas Christina Gilforte, vice ordförande i organisationen Kattstallet, som tar hand om katter som far illa. Även Stefan Thelenius, djurförsäkringsexpert på Konsumenternas Försäkringsbyrå, medverkar i avsnittet. De pratar om varför kattförsäkring är nödvändigt men också hur man som djurägare kan resonera för att få balans mellan kostnader och möjlighet till ersättning.

Sammanfattningen av experternas råd är: skaffa alltid försäkring för din katt. Och när du väljer försäkring: håll koll på självrisker och undantag, till exempel olika rasers undantag. Byt helst inte försäkring, det kan innebära att varken den nya eller den tidigare försäkringen ersätter ett sjukdomstillstånd.

Katter drabbas inte sällan av smärtsamma besvär med tänderna. Flera försäkringsbolag ersätter numera tandvård.

> Lyssna på Försäkringspodden Länk till annan webbplats. så får du veta mer om vad experterna säger om kattförsäkringar.

Mer att läsa