Försäkra din kattunge så snart du kan

Att få hem en liten kattunge är förstås både kul, spännande och lite nervöst. Det är en del att tänka på – vad ska den äta, var ska den sova och vilken försäkring ska den ha? Här får du våra tips på vad du ska tänka på när du försäkrar din kattunge.

Kanske har du redan innan kattungen flyttar till dig tänkt på hur du ska försäkra den och har du missat det är det hög tid nu. För som du säkert vet, kattungar är nyfikna och har du otur så kanske olyckan är framme.

– Försäkra din kattunge så fort du kan, det är inga problem att höra av dig till oss innan du hämtar den och be att försäkringen startar när den flyttat in, säger Anita Moliis Larsson, Produktansvarig Djur på Dina Försäkringar och själv både katt- och hundägare. Vill du ha det mesta försäkringsskyddet väljer du både en livförsäkring och en veterinärvårdsförsäkring till kattungen men du kan köpa bara en av dem också om du vill.

– Om du köper din kattförsäkring hos oss slipper du den stora prishöjning som många andra aktörer gör när första året med rabatt är över. Vi tycker det är bättre att du vet direkt vad du ska betala för kattens försäkring och slippa överraskningar när den fyller 1 år och det är dags att betala försäkringen igen.

Anpassa försäkringen så den passar dina behov

Veterinärvårdsdelen i kattförsäkringen ersätter skador, behandling och rehabilitering i samband med sjukdom eller skada. Du väljer grundsjälvrisk på 2 000 eller 4 000 kronor och när den är dragen ersätts 80 procent av resterande ersättningsbar kostnad. Självriskperioden är fyra månader och du väljer själv vilken maxersättning kattförsäkringen ska ha – 40 000 eller 80 000 kronor. Livförsäkringens belopp är det du betalat för kattungen och det beloppet kan du få om det värsta tänkbara skulle hända.

– Eftersom vi har olika valmöjligheter kan du själv justera din försäkring så att innehåll och pris passar dig. Behöver du hjälpa att välja är du mer än välkommen att kontakta någon av våra duktiga rådgivare. Flera av dem har själva katt.

Stor försäkring för den lilla kattungen

Försäkringen till din kattunge kan du köpa redan från 6 veckors ålder men eftersom kattungar inte lämnar uppfödaren före 12 veckors ålder så behöver du ingen försäkring förrän den bor hos dig.

– Om du försäkrar din kattunge hos oss behöver du inte tänka på att lägga till extra försäkring för medicin eller rehabilitering. Veterinärvårdsdelen i vår kattförsäkring betalar ersättning för kostnader vid veterinärbesök, behandling, operation, tandvård vid tandfraktur och medicin. Behöver din kattunge rehabilitering efter en skada kan den få hjälp även med det. Eftersom vi inte har någon särskild försäkring för kattungar gäller helt enkelt allt i försäkringen även för kattungar. Du får alltså en stor försäkring med alla fördelar direkt, sammanfattar Anita.

Extra skydd för kattens tänder

Tandsjukdomar är inte ovanligt hos katter och därför kan du lägga till ett extra försäkringsskydd för tandvård. Då hjälper vi till med kostnaderna upp till 20 000 kronor per år för tandvård efter ett olycksfall eller en sjukdom.

Här kan du räkna ut pris på kattförsäkring.