Så skyddar du ditt företag från cyberangrepp

Ett växande hot mot många företag idag är cyberattacker. Vi har listat några värdefulla tips som minskar risken för att du ska drabbas av cyberangrepp. Du får också hjälp med att hitta rätt försäkringsskydd.

Att få företagets datorer angripna av virus kan få stora konsekvenser för det dagliga arbetet. Förutom att det kan vara mycket obehagligt för den som utsätts kan det bli avbrott i produktionen och en dyr historia. Även om det kan vara svårt att skydda datorerna helt från cyberattacker, finns det saker du kan göra själv för att stärka upp cybersäkerheten för ditt företag.

  • Säkerställ att lösenorden är unika och använd många tecken. Tänk gärna lösenmeningar framför lösenord.
  • Betala aldrig hackare om du utsätts för utpressning genom en cyberattack (så kallad ransomware). Det ökar bara risken för att du ska drabbas igen.
  • Installera brandvägg och skaffa ett virusprogram som tar bort infekterade filer. Se till att programvaror och system ständigt är uppdaterade.
  • Ta backup till en molntjänst minst var sjunde dag. Du kan också använda en extern hårddisk eller USB som du förvarar på en separat och säker plats.
  • Säkra att leverantören du köper IT-tjänster av arbetar aktivt med cybersäkerhet och löpande levererar uppdateringar till dig som kund.
  • Skaffa en bra försäkring. Med vår cyberförsäkring kan du få tillgång till snabb och effektiv hjälp av IT-specialister om du utsätts för ett cyberangrepp. Du kan också få ersättning för avbrott i verksamheten.

Mer att läsa